Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Хаас не отговаря на нивото в днешната Формула 1 и...

Ралф Шумахер: Хаас не отговаря на нивото в днешната Формула 1 и няма шанс в дългосрочна перспектива

1542
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
снимка: Хаас

Отборът на Хаас не отговаря на нивото в днешната Формула 1 и е време Джийн Хаас да реши какво да прави с екипа, заяви Ралф Шумахер. Бившият пилот, който понастоящем е част от отразяващия Гран при екип на Скай Германия, коментира ситуацията в един от най-малките отбори на грида след отправени от единия пилотите критики. Нико Хюлкенберг каза след надпреварата в Сао Пауло, че тимът няма почти никакъв напредък след въвеждането на големия си пакет с новости няколко старта по-рано.

„Нещо се получава в една обиколка, но изчезва във втори-трети тур. Необходимо е сериозно да се помисли какво ще правим за догодина. В противен случай и през 2024-та ще е същата история“, заяви Хюлкенберг.

Ралф Шумахер подкрепи сънародника си в критиката към тима.

„Хаас даде шанс на Хюлкенберг да се върне във Формула 1 и това е чудесно, но критиката му към отбора е напълно оправдана. Нико е наясно, че отборът е в задънена улица. Съществува усещането, че отборът на Хаас не отговаря на нивото в днешната Формула 1“, коментира Ралф Шумахер

„Нико ще стори всичко по силите си, за да се справи със ситуацията. Възможно е обаче да обмисля и как да се измъкне от това положение. Очевидно е, че губи търпение. Джийн Хаас ще трябва да инвестира много пари. Идеята да се купуват едни части от едно място, други – от друго и накрая да се сглобяват, се оказа сложна. Хаас няма шанс в дългосрочна перспектива. Време е да се вземе решение. Един от вариантите е тимът да бъде продаден“, добави бившият пилот от Формула 1.

Шефът на американския тим Гюнтер Щайнер имаше големи надежди за обновения болид, но призна, че те не са се осъществили. Коментарът на Ралф Шумахер пък идва в момент, в който проектът на Андрети все още няма окончателно одобрение за участие във Формула 1. Отборите в Гран при вече почти две години задават въпроса с какво ще допринесе екипът на Майкъл Андрети за спорта и поставят под съмнение възможностите му.