Начало Избрани Ралф Шумахер: Изглежда, че д-р Марко има проблем с името Шумахер

Ралф Шумахер: Изглежда, че д-р Марко има проблем с името Шумахер

2843
0
Ралф Шумахер
Ралф Шумахер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ралф Шумахер смята, че д-р Хелмут Марко има проблем с неговата фамилия. Бившият пилот от F1 е категоричен, че съветникът на Ред Бул е отказал да привлече неговия племенник Мик Шумахер заради чисто лично причини.

Мик Шумахер остана без титулярно място в края на миналата година. Германецът бе освободен от екипа на Хаас след като прекара там две кампании. Едната опция за младия състезател бе да премине в Алфа Таури. Шефът на екипа от Фаенца Франц Тост дори каза, че би привлякъл Шумахер в редиците си. В крайна сметка Алфа Таури подписа с Ник де Врис тъй като получи нареждане от Ред Бул. В същото време Шумахер стана трети пилот на Мерцедес

Ралф Шумахер предположи, че Тост е избрал племенника му за потенциален съотборник на Юки Цунода. За съжаление д-р Марко е блокирал евентуалния трансфер на бившия състезател на Хаас и е настоял да бъде привлечен Де Врис. Нидерландецът направи добро впечатление по време на миналогодишното си участие с Уилямс. Това в крайна сметка му помогна да се присъедини към семейството на Ред Бул.

„Франц Тост, като мениджър и шеф на отбора, първоначално искаше друг пилот [от де Врис], защото знае, че са необходими две-три години [за да се изгради потенциалът на един пилот]“, обясни Ралф Шумахер.

„Най-наличният пилот на пазара беше Мик. Неговото привличане също щеше да има смисъл“, продължи Шумахер. „Но след това се появи Хелмут Марко, който поради лични причини или каквото и да е друго не искаше това да стане и вместо това избра Ник де Врис.“

Бившият пилот от F1 стигна още по-далеч и заяви, че д-р Марко е бил твърдо против да вземе пилот с фамилия Шумахер.

„Изглежда, че д-р Марко има проблем с името Шумахер. Въпреки че лично аз имам добри отношения с него, изглежда, че той има някакъв проблем с Мик, защото иначе за мен не е разбираемо защо не се получиха нещата от самото начало“, каза Ралф Шумахер.

Мик Шумахер все още има амбицията да се върне в F1 през 2024. Опциите пред 24-годишния състезател обаче са доста ограничени. Според неговия чичо, Алфа Таури остана възможност за него като се има предвид слабото представяне на Де Врис.

„Честно казано, в момента не виждам никой друг, който би могъл да пасне там. Ето защо съм изненадан от това, което направи д-р Хелмут Марко“, завърши Ралф Шумахер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc)