Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Пилотите на Ферари не извличат достатъчно от болида, а Льоклер...

Ралф Шумахер: Пилотите на Ферари не извличат достатъчно от болида, а Льоклер бърка прекалено много

4072
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Пилотите на Ферари не извличат достатъчно от иначе много добрия болид на тима си, а Шарл Льоклер допуска твърде много грешки, заяви Ралф Шумахер. Карлос Сайнц пък имаше няколко инцидента и изоставането от съотборника му този сезон е предмет на сериозно обсъждане. Испанецът наскоро подписа нов, двегодишен договор със Скудерията.

„И двамата пилоти на Ферари не са много постоянни тази година. Допускат твърде много грешки“, заяви Ралф Шумахер.

„Според мен изобщо не извличат достатъчно от автомобила на Ферари, който е много добър. А Макс Верстапен е пилот, способен да кара на лимита постоянно, и то без да допуска сериозни грешки. Това в момента е голямата слабост на Шарл Льоклер“, допълни бившият F1 пилот, който е коментатор за Скай Германия.

Льоклер има пет състезания от Формула 2 и Формула 1 в кариерата си у дома, в Монако и не е завършил нито едно от тях. През сезон 2021 той спечели полпозишъна с болид, който не бе толкова бърз, колкото Мерцедес и Ред Бул. В самия край на квалификацията обаче удари колата в мантинела. Впоследствие в тима му не бяха проверили изцяло колата и изобщо не стигна до стартовата решетка.

„Не мисля за това“, заяви той в отговор на въпрос за „проклятието“, което го преследва по улиците на родния му град.

„Това е автомобилен спорт, понякога просто така става. Надявам се тази година да е различно. Но подходът ми е абсолютно същият, какъвто бе и в другите надпревари досега през 2022 г.“, допълни Льоклер.

Той каза също така, че Сайнц за разлика от него винаги прави изключителни представяния в Монте Карло.

Последната проява на „проклятието“ бе по време на демонстрация, която бе част от уикенда, когато се проведе историческата Гран при на Монако. Льоклер бе зад волана на Ферари от 1973 г. на Ники Лауда. Повреда в спирачната система доведе до инцидент и удар в предпазна бариера.