Начало Формула 1 Проклятието на Льоклер в Монако продължава

Проклятието на Льоклер в Монако продължава

22924
0

Гран при на Монако – домашната надпреварата на Шарл Льоклер – наближава, а изглежда като че ли късметът на пилота на Ферари по улиците на родния му град изобщо не се е подобрил. Той катастрофира с Ферари-то на Ники Лауда 312 B3-74. Това се случи по време на демонстрационно каране по време на уикенда за историческата Гран при.

Льоклер участваше в събитието зад волана на болида на Лауда от сезон 1973, докато Джаки Икс караше едно по-старо 312B. Приближавайки Раскас обаче, Шарл се завъртя и удари бариерата със задната част на автомобила. От Ферари съобщиха, че случилото се е вследствие на проблем със спирачките.

„Точно като си помислиш, че всички сполетели те в Монако неприятност са зад гърба ти, ти отказват спирачките преди Раскас“, коментира впоследствие Льоклер. „И то зад волана на една от най-легендарните коли в историята на Формула 1!“

Досега Льоклер няма нито един финал в Гран при на Монако от Формула 1 – нито от двете си години в Заубер, нито като състезател на Ферари. Особено драматична бе ситуацията през миналия сезон. Тогава роденият в Монте Карло пилот спечели квалификацията, но в самия ѝ край катастрофира и удари болида си. Първоначалните проверки не показаха проблем. Впоследствие се оказа, че от Скудерията не проверили съвсем изцяло колата. Льоклер не можа да отиде до грида дори и изобщо не стартира в състезанието.