Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Сайнц не е талантлив колкото Льоклер, но е по-балансиран и...

Ралф Шумахер: Сайнц не е талантлив колкото Льоклер, но е по-балансиран и в момента е по-добрият вариант за Ферари

2552
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц не е толкова талантлив, колкото Шарл Льоклер, но е по-балансиран и понастоящем това го прави по-добър вариант за Ферари, заяви Ралф Шумахер. Скудерията е на трето място при отборите в генералното класиране. Сайнц и Льоклер са пети и шести с актив от съответно 150 и 135 точки.

„Льоклер е на кръстопът. Трябва внимателно да погледне към себе си, и то обективно, защото няма никакъв смисъл да си голям талант, много бърз, опитващ се да промени нещата към по-добро, но постоянно допускащ всички тези грешки“, заяви бившият пилот от Формула 1, който понастоящем работи със Скай Германия.

„Сайнц е по-балансиран. Не е толкова талантлив, колкото Льоклер – в това съм почти напълно убеден. Но има по-широк размах и в момента е по-добрият вариант (за Ферари)“, допълни Ралф Шумахер

Сайнц повтори наскоро, че в Скудерията пилотите нямат статут.

„И в договорите, и в карането ни е очевидно, че единственият номер 1 е Ферари. Има състезания, в които може да си напред, в други си назад и трябва да помогнеш на съекипника си. С Шарл сме свикнали с това и знаем как да се справим. А който обича Ферари, не бива да окуражава тези приказки за пилот №1, защото първо, не са верни и второ, не помагат“, заяви испанският пилот на екипа от Маранело.

Според Сайнц настоящото поколение автомобили се кара много трудно.

„Затова има състезания, в които съотборници са разделени от 0,2, 0,3 или половин секунда. Във Ферари това не се случва. Винаги сме близо един до друг и това е изключително важно за тима. И двамата натискаме здраво“, добави Сайнц.

Този уикенд предстои Гран при на Катар, която според шефа на Скудерията Фредерик Васьор вероятно ще е още един тежък тест за SF-23

„От Зандвоорт насам научихме много за това как да управляваме автомобилите си. Настоящите болиди за първи път ще се състезават в Катар. Ще има само една тренировка, тъй като е уикенд със спринт. Това означава, че свършената във фабриката и на симулатора работа има още по-голямо значение. Чувстваме се добре подготвени. Целта ни отново ще е да вземем колкото се може повече точки в продължаващата битка за второто място при конструкторите“, коментира Васьор.