Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Сайнц старши търси алтернативи за сина си, дните на Перес...

Ралф Шумахер: Сайнц старши търси алтернативи за сина си, дните на Перес в Ред Бул са преброени

4685
0
Даниел Рикиардо, Карлос Сайнц, Серхио Перес
Даниел Рикиардо, Карлос Сайнц и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Слуховете за евентуално присъединяване на Карлос Сайнц към проекта на Ауди за Формула 1 не са утихвали напълно от началото на годината, а след Гран при на Унгария избуяха наново. Испанският пилот на Ферари неколкократно ги отхвърля. Според бившия състезател от Гран при Ралф Шумахер обаче се говори, че бащата на Сайнц – двукратният световен рали шампион Карлос Сайнц старши – вече търси варианти синът му да си тръгне от Скудерията. Германецът в ролята си на експерт за F1 на Скай Германия коментира и ситуацията със Серхио Перес. Според него дните на мексиканския пилот в Ред Бул са преброени, въпреки че по принцип има договор и за догодина.

В Унгария от Ферари размениха пилотите си на пистата по време на състезанието. Това предизвика недоволство в Испания, където смятат, че от Скудерията спъват умишлено по-бързия си пилот. Обяснението на самия Сайнц бе, че няма такова нещо.

„Предполагам, че го направиха, за да компенсират бавния му питстоп. Мисля, че хората виждат някаква конспирация, а не е така. Забавиха се при смяната на гумите му и искаха да компенсират това“, каза Карлос младши.

Ралф Шумахер не пропусна да отправи отново критика към Шарл Льоклер, но не пропусна и Сайнц.

„Някои неща се повтарят постоянно при Льоклер“, посочи бившият F1 пилот, който не за първи път критикува монегаска.

По-рано тази година Ралф Шумахер заяви, че Шарл „бърка всеки уикенд, а така е трудно да участваш в битката“.

„Със Сайнц пък човек има чувството, че е загубил вяра в отбора. Чух слух, че баща му е в падока и търси алтернативи. Положението във Ферари е малко трагично в момента“, продължи Ралф Шумахер

„Покрай ралитата Карлос Сайнц старши е близък с хора във Фолксваген Груп. А Ауди има нужда от опитен пилот за проекта си, който ще стартира участието си във Формула 1 от 2026 г. Същевременно Карлос младши не прави кой знае колко добро впечатление. Може да кара, но и той допуска твърде много грешки. Представянето му е крайно непостоянно. Това изобщо не е добра визитка с оглед търсенето на място за по-нататък.“

Бившият пилот от Формула 1 коментира също така ситуацията със Серхио Перес.

„Настроението около Серхио Перес напоследък е доста мрачно. След безброй грешки в последните седмици той катастрофира и по време на тренировките в Унгария, резултатът от което бе масови критики. Проблемът на Перес е постоянството. Представянето при него варира твърде много, а и вероятно не е достатъчно стабилен ментално. Просто е твърде далеч от Макс [Верстапен] и според мен дните му в Ред Бул са преброени“, каза той.

„Не е честно да увеличаваме натиска върху него. Но в бъдеще, когато други отбори ще доближат Ред Бул, тимът не може да си позволи единият пилот да е толкова по-бавен от другия. Самият отбор разбираемо се опитва да накара Перес да повярва, че мястото му за догодина е сигурно. Аз обаче не мисля, че той ще кара там през 2024 г.“, допълни Ралф Шумахер.