Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Верстапен няма шансове за титлата

Ралф Шумахер: Верстапен няма шансове за титлата

6504
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ралф Шумахер вярва, че при нормални обстоятелства Макс Верстапен вече няма шансове да спечели тазгодишното първенство. Според него Мерцедес има значително предимство пред Ред Бул, което много ще усложни задачата на Макс.

Нидерландецът има преднина от осем точки пред Хамилтън два кръга преди края. До момента той има 9 победи, които са с 2 повече от тези на Хамитън. Люис успя да намали двойно изостването си благодарение на двата поредни успеха в Бразилия и Катар.

Тъй като представянето на немския отбор изглежда непреодолимо, особено на последните две писти. Шумахер смята, че Хамилтън няма да има проблеми в спечелването на още една световна титла.

„В момента Мерцедес имат по-стабилния болид“, каза германецът. Въпреки това бившият пилот от F1 заяви, че това не е отражение на таланта на Верстапен.

„Макс дава всичко от себе си и показва колко е добър. При нормално обстоятелства няма шанс“.

Шесткратният победител посочи нещастието, което Макс преживя през тази година, особено с начина, по който загуби победата в Азербайджан заради спукана гума. Също така посочи и инцидентите на Силвърстоун и Хунгароринг.

„Може би има късмета, който му липсваше досега“, добави Ралф гледайки напред към състезанията в Джеда и Абу Даби.

„Ако имаше този късмет в началото на сезона той вече можеше да е световен шампион“.