Начало Други Ралф Ютнер: И четирите екипажа на Ауди свършиха великолепна работа

Ралф Ютнер: И четирите екипажа на Ауди свършиха великолепна работа

51
0
24 часа на Льо Ман,Ауди

Всички в Ауди бяха много щастливи от поредната си победа в 24 часа на Льо Ман, която този път бе спечелена с хибриден автомобил. Двата e-tron Куатро финишираха на първите две позиции в 80-ото издание на легендарното състезание, а единият R18 Ултра допълни подиума във Франция.

Какво състезание! – възкликна след финала техническият директор на Ауди Спорт Тийм Йост Ралф Ютнер. – Битката беше много напрегната в началото, тъй като Тойота се оказаха по-сериозен противник, отколкото мнозина очакваха. Срамота е, че и двете им коли отпаднаха толкова рано, а Антъни Дейвидсън претърпя такъв тежък инцидент. Спомняме си много добре какво изпитва отборът в един такъв момент. След това борбата бе между нашите екипажи, при това много открито и забележително съперничество.

Ютнер поздрави победителите, но призна, че не е имал нищо против и екипажът с №2 да е на най-високото стъпало на подиума. Причината бе Диндо Капело, който вчера отбеляза 48-ия си рожден ден и последно участие в 24 часа на Льо Ман.

Не само представянето на хибридите обаче бе впечатляващо – продължи той. – Новаците ни Марко Бонамони и Оливър Джарвис заедно с Майк Рокенфелер направиха невероятно състезание и стигнаха до третото място. Наложи им се бързо да свикнат с факта, че Льо Ман има свои собствени закони, но се справиха по страхотен начин. Като цяло сме много щастливи – и четирите ни коли свършиха великолепна работа.

Съвършено същото бе мнението и на шефа на тима д-р Волфганг Улрих:

Това без съмнение е историческа победа за Ауди. Първи спечелихме Льо Ман с турбодизелов двигател, а преди това първи победихме с дизел. Сега първи взехме победа с хибридна кола, при това от първия път, както се случи и преди това. Освен това двата R18 e-tron Куатро са на челните две позиции. Изключително постижение от целия отбор с уникалната подкрепа на техническия отдел, който както винаги работи в тясно сътрудничество с нашите хора, за да развием автомобилите, чиито технологии ще предоставим в бъдеще на потребителите си.