Начало Рали Рали Акрополис не е заплашено въпреки дълговата криза в Гърция

Рали Акрополис не е заплашено въпреки дълговата криза в Гърция

34
0
Мико Хирвонен,рали Акрополис

Заради дълговата криза в Гърция се появиха слуховете, че е възможно да има трудности в организирането на рали Акрополис заради финансови проблеми на гръцката федерация по моторни спортове ELPA. Това обаче бе категорично опровергано от Павлос Атанасулас, шеф организационния комитет на надпреварата.

Ралито в момента се организира от Celeritas, частна фирма с частни средства. Именно заради това притесненията, че може ралито да пропадне при фалит на ELPA, са безпочвени според Атанасулас.

“Първо федерацията не е пред бакрут”, заяви Атанасулас пред Аутоспорт. “В Гърция в момента настъпват тежки времена и почти половината от гръцките предприятия и фирми изпитват финансови затруднения и ELPA също е сред тях. Федерацията има дългове, но се очаква през идните седмици те да бъдат погасени. Рали Акрополис не е заплашено, застраховано е за 10 млн. евро и то не от ELPA.”

В същото време Атанасулас потвърждава, че това е последната година от договора на Celeritas и ELPA за организирането на надпреварата.

“Не можем да говорим за следващите години, защото това е извън договора ни с федерацията. Намираме се обаче в преговори, за да продължим действащия договор. За тази година обаче провеждането е сигурно на 100%.”

Рали Акрополис ще се състои от 30 май до 2 юни тази година.