Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рали легендата Канкунен съветва Ковалайнен да се включи във WRC

Рали легендата Канкунен съветва Ковалайнен да се включи във WRC

96
0
Хейки Ковалайнен

По всичко изглежда, че Хейки Ковалайнен няма да успее да намери място във Формула 1 за предстоящия сезон. След като досегашният му екип Катерам реши да заложи на платени пилоти, финландецът започна да се оглежда за други възможности, но изглежда, че последното останало мястото (това във Форс Индия) не е предвидено за него.

Според неговия сънародник, рали легендата Юха Канконен, за Ковалайнен ще е най-добре да направи няколко участия във WRC. Това е заявил Канкунен пред уеб сайта Iltalehti.fi.

„Според мен WRC е добра алтернатива за Хейки, въпреки че може да се поблазни и от оферти в DTM или сериите Льо Ман”, заявява четирикратният рали шампион. Канкунен е запознат с качествата на сънародника си извън пистата, след като Ковалайнен е карал в школата на рали легендата преди да се наложи в едноместните болиди. „Виждал съм Хейк ида кара на лед в Куусамо. Направи ми много добро впечатление и определено смятам, че има талант за това.”

Според Канкунен, 31-годишният пилот няма нужда да кара в по-ниските класове и може да започне да се съревновава директно с Мико Хирвонен и Себастиен Ожие. Сравнително доброто представяне на Райконен във WRC трябвало да даде кураж на Ковалайнен също да изпробва качествата си в световния рали шампионат.