Начало Рали Рали Средна гора – журналистите повече от участниците

Рали Средна гора – журналистите повече от участниците

177
0

Спомням си в началото на сезона на писта Серес, че журналистите, дошли на пистата за първия кръг от пистовия шампионат бяха повече от участниците. Същата ситуация ще има този уикенд в рали Средна гора – 5-и кръг от националния шампионат и Европейската купа.

Десетото издание на състезанието ще направи рекорд или по-точно – антирекорд, защото са заявени 11 екипажа. Три от тях обаче висят. Двете млади дами – Диана Стоянова и Лидия Григорова (ДИАМО) със Ситроен Саксо строшиха скоростната кутия на планинското Пещера и ако я направят, ще стартират. Борис Григоров (БАМС) със Ситроен С2 S1600 отсвирва Панагюрище и отива да трамбова пясъка на плажа край морето. Мирослав Ангелов (Мегапорт) с ФИАТ Пунто S2000 строши двигател в Пещера и я го събере, я не.

Така в Панагюрище да първи път в историята на българския автомобилен спорт ще стартират екипажи, които се броят на пръстите на двете ръце. За сравнение, по същото време се предвижда ретро рали в което ще стартират два пъти, че може и повече автомобили. Те със сигурност ще впечатлят повече зрителите покрай трасето, ако изобщо има такива, отколкото 7-8 бегачки.

Инак директорката на рали Средна гора Валя Пантелеева  (на снимката)  на пресконференцията преди състезанието поде полемика с БФАС. Тъй като никой от федерацията не дойде, Пантелеева започна да дава дати, писма, телефонни разговори с БФАС. Стана ясно обаче, че вместо със 100 000 лв. бюджет, състезанието ще се прави с малко над 50 бона. Със сигурност само щаба на ралито ще работят повече хора, отколкото в сервизния парк на участващите екипажи. Е, струват ли си да се пръскат 53 000 лв. за състезание, в което пред очите на зрителите ще преминат състезателни коли за 10 минути.

Нека припомним, че с това рали щеше да започне шампионата но не стана. Официлна причина са изборите, а неофициалната малкия брой заявки – 6 или 7. Сега са с 2-3 повече, ако се съберат заявените. При всички случаи ще има рали, в което всички стигнали до финала ще вземат точки. И то много.