Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рампф: В BMW няма за какво да съжаляваме

Рампф: В BMW няма за какво да съжаляваме

37
0

BMW Заубер нямат основания да съжаляват за нищо по отношение на настоящия сезон, въпреки че надеждите им за титлата си отидоха в Китай, каза техническият им директор, Вили Рампф.

Роберт Кубица не успя да компенсира по никакъв начин 12-точковия си дефицит от Люис Хамилтън, а и BMW Заубер изостанаха от Ферари и Макларън в шампионата при конструкторите.

И въпреки че това слага край на мечтите за още една година, Рампф казва, че няма разочарование от това, че шампионатът е приключил. Все пак целите, поставени преди кампанията, бяха да се постигне първа победа – което стана още в Канада.

„Никакво разочарования” – каза Рампф пред autosport.com. „Със сигурност е много хубаво да се бориш за титлата, но ние продължаваме да се борим с двете коли в челото.”

„Ще дадем най-доброто от себе си в Бразилия, така че нямам търпение да дойде състезанието. Няма за какво да сме разочаровани от представянето ни този сезон.”

Рампф също така похвали Кубица за представянето му през сезона, като полякът впечатли с постоянство и липса на грешки.

„Той се справи страхотно, наистина страхотно” – обяснява Рампф. „Не е правил никакви грешки, много е постоянен и е много умен – особено на стартовете.”

„Понякога по време на състезания задава въпроси – това е пилотът да има време и умствения капацитет да мисли за нещата. Той е много бърз пилот, но също така и много интелигентен.”