Начало Автомобили Range Rover Evoque 2016 е най-икономичният Land Rover в историята

Range Rover Evoque 2016 е най-икономичният Land Rover в историята

392
0

Land Rover подобри своя най-добре продаващ се модел – Range Rover Evoque. Луксозният компактен SUV предлага цялостна гама от нови характеристики на дизайна и технологии, които утвърждават статута му на пазарен лидер.

Свръхмодерният дизайн на екстериора на Range Rover Evoque е подобрен още повече с набор от внимателно подбрани преработки. Тези актуализации включват нова предна броня, два нови дизайна на радиаторната решетка, изцяло светодиодни предни фарове и три съвсем нови дизайна на алуминиеви джанти. Тези промени ще откроят уникалния дизайн на Evoque пред широк спектър от клиенти.

Промените в интериора включват нови тапицерии на седалките и облицовка на вратите, нова информационно-развлекателна система, с която се работи посредством 8-инчов сензорен екран, и въвеждането на нови цветове и материали като Lunar Ice, Vintage Tan и Dark Cherry (само за модел Autobiography), които допълват смелите архитектурни форми на Evoque.

Автомобилът е и с нови, усъвършенствани дизелови двигатели на Land Rover. Новият 4-цилиндров агрегат Ingenium, отговарящ на изискванията на стандарта EU6, поднася водещо в класа съчетание от динамика, финес и икономичност. Последна дума на техниката, двигателят е проектиран, конструиран и произведен във Великобритания, развива мощност до 180 к.с., като има разход на гориво от 4.2 л/100 км и изключително ниски CO2 емисии от 109 г/км. Това прави водещият в класа Evoque най-икономичният Land Rover, произвеждан досега.

„Range Rover Evoque отначало създаде, а впоследствие стана и водещ в сектора на луксозните компактни SUV автомобили, жънейки овации и успехи в продажбите по целия свят. Предизвикателството, поставено пред нас, бе да развием дизайна на Evoque, без да разводняваме ясно отличимия му характер”, сподели Джери Макгавърн, директор на дизайнерския отдел и главен творчески директор на Land Rover.

Новият алуминиев дизелов двигател Ingenium осигурява на Range Rover Evoque модел 2016 водеща в класа икономичност, превръщайки го в най-икономичния Land Rover досега. Новите двигатели се произвеждат в усъвършенствания Център за производство на двигатели, в който са вложени 500 милиона лири, намиращ се в Уест Мидландс, Великобритания.

Новият изцяло алуминиев TD4 двигател Ingenium е с 20-30 килограма по-лек от своя предшественик, с твърди блокове на цилиндрите и отделни инжектори, осигурява ниски нива на вибрации и шумопроникване и се предлага с две мощности: 150 к.с., с разход на гориво до 4,2 л/100 км и най-ниски в класа CO2 емисии от 109 г/км, а по-мощният агрегат със 180 к.с. предлага разход на гориво 4,8 л/100 км и CO2 емисии от 125 г/км. Двигателят с мощност 150 к.с. е 18% по-икономичен в сравнение с предишните дизелови двигатели на Evoque.

Двигателите Ingenium са оборудвани с набор от усъвършенствани функции, за да се гарантира, че са изключително щадящи към околната среда. Между тях са системата за задвижване на клапаните с променливи фази на газоразпределение и поредица от технологии за постигане на ниско триене. Селективната каталитична редукция и новата система за рециркулация на отработените газове при ниско натоварване значително понижават емисиите на азотните окиси (NOx).

Сервизните интервали са удължени от 25 800 км до 33 800 км, за да се намалят текущите разходи при новите олекотени двигатели.

Моделът Evoque за 2016 г. се предлага и с усъвършенствания бензинов двигател Si4 с мощност 240 к.с. на Land Rover. Предоставяйки мощна динамика, версиите Si4 могат да ускоряват от 0-100 км/ч само за 7,6 секунди, постигайки максимална скорост от 217 км/ч, разход на гориво 7,8 л/100 км и CO2 емисии от 181 г/км.

Моделът Range Rover Evoque за 2016 г. ще бъде първият автомобил Land Rover, обозначен като версия „E-Capability”. Най-икономичните модели ще имат синя емблема „Evoque”, с която са обозначени моделите с предно задвижване eD4 с CO2 емисии 109 г/км (спортно купе) и 113 г/км (вариантът с пет врати), както и дериватът със задвижване на всички колела и CO2 емисии от 125 г/км, като се акцентира на статута им на най-икономични модели на Land Rover.

Гамата от подобрения, залегнала в модела Range Rover Evoque за 2016 г., включва поредица от нови функции за удобство, а изцяло новата информационно-развлекателна система, снабдена с 8-инчов InControlTM Touch сензорен екран, предоставя по-интуитивно изживяване.

Сензорният екран InControlTM Touch е монтиран като стандартно оборудване в моделите Pure и SE Evoque. Той предлага лесни за обхождане менюта и дава възможност на потребителите да прелистват екраните също като на смартфон.

В допълнение, стереоуредбата с шест високоговорителя може да бъде надстроена със сателитна навигация, използваща SD-карта, DAB, Sirius и HD Radio в регионите, където тези функции са налични.

Можете да поръчате и системата InControlTM Touch Plus, монтирана като стандартно оборудване в моделите HSE, HSE Dynamic и Autobiography. Тя е съставена от навигация, използваща твърд диск†, развлекателна система за пътниците на задните седалки, в която са включени два 8-инчови видео екрана и безжични цифрови слушалки, и аудио уредба Meridian с 11 или 17 високоговорителя.

Иновативната функция за отваряне на задната врата без ръце добавя ново измерение към удобството да сте собственик на Evoque. Тя дава възможност на собственици да отварят и затварят автоматично задната врата, като помахат с крак под задната броня, без да прави компромис със сигурността. Удобната функция дори е съвместима с теглич и значително подобрява достъпа до багажното отделение, когато се връщате към автомобила с ръце, заети с покупки.

Нивата на оборудване за модела Evoque за 2016 г. са преработени, за да се изравнят с тези на Range Rover Sport, така че клиентите да имат избор измежду пет силно желани модела: Pure, SE, HSE, HSE Dynamic и Autobiography; както и набор от 15 привлекателни допълнителни комплекта за оборудване.

От представянето на Evoque през 2011 г. досега са произведени 400 000 бройки, което прави премиум компактния SUV най-бързо продаващия се Land Rover за всички времена. Изминалата 2014 година отбеляза най-успешната досега година за Evoque, с 125 364 продадени бройки в цял свят.

Този успех в продажбите бе придружен и от овациите на критиката – от своето появяване досега Evoque е спечелил повече от 165 международни награди. Изключително успешният модел ще бъде и най-икономичният автомобил в своя клас, когато през август 2015 г. започнат доставките му на над 170 пазара по целия свят.

Цените за отделните пазари ще бъдат обявени непосредствено преди пускането на автомобила в продажба. Препоръчителните цени за модела Range Rover Evoque за 2016 г. ще бъдат сравними с цените на сегашния модел.