Начало Автомобили Range Rover Evoque достигна пет години производство във великобритания

Range Rover Evoque достигна пет години производство във великобритания

43
0

Най-разпознаваемият и луксозен компактен SUV в света, Range Rover Evoque, достигна важен момент в историята си днес, като отпразнува петата година на производство в модерния завод на Jaguar Land Rover близо до Ливърпул, Великобритания. 

С над половин милиона продадени автомобила в световен мащаб в повече от 180 държави от 2011 г. досега, Range Rover Evoque е най-успешно продавания Land Rover. Той е също най-икономичният модел на марката, благодарение на произвежданите във Великобритания двигатели Ingenium, които предлагат водещи в класа си CO2 емисии от едва 109 г/км и впечатляващ разход на гориво от 4,2 л/100 км. 

Range Rover Evoque се превърна в непрестанен британски успех с 24-часово производство в завода в Хейлууд. От първия Evoque, слязъл от производствената линия на 4 юли, 2011 г., продажбите са се увеличили пет пъти от малко над 22 000 през 2011 г. до повече от 108 000 през 2015 г. – като сега нов Evoque слиза от производствената линия на всеки 170 секунди. Същевременно работната сила се е утроила до повече от 4 000 души, като 1 500 са назначени специално да подкрепят лансирането на този разбиващ рекордите автомобил през 2011 г. 

През последните пет години служителите са навъртели повече от три милиона часове в нощни смени и са консумирали 668 000 чаши кафе, половин милион яйца и 125 000 препечени филийки, за да поддържат енергийните си нива по времена осемчасовите смени. Общо 1,7 милиарда части за Evoque са монтирани в зоната за оформяне и финално сглобяване, като са пропътували над 2,5 милиона мили на конвейера.

Сътрудникът на Jaguar Land Rover Аш Милбърн се присъединява към екипа в Хейлууд скоро след лансирането на Evoque: „Аз започнах като младши служител в много   вълнуващ момент за компанията. Range Rover Evoque е изключително успешен; той донесе много положителни промени в Хейлууд и спомогна неимоверно за успеха на Jaguar Land Rover, както и за ръста на цялата автомобилна индустрия във Великобритания.“, каза той. 

Рос Болтън, Ръководител на производствения отдел по боядисване, каза: „Започнах през февруари 2011 г. и бях свидетел на трансформацията във фабриката, която Evoque донесе със себе си. В последствие бях повишен в производствен ръководител и съм благодарен на компанията за тази страхотна възможност. Очаквам да продължа да допринасям за бизнеса и да спомагам за нашия успех занапред.“ 

По-рано тази година Хейлууд започна да произвежда нов член на семейството на Evoque с мек покрив – Range Rover Evoque Кабриолет; първият в света луксозен SUV кабриолет и още една новост за Land Rover. Въпреки типичното британско лятно време, служителите в Хейлууд се радваха на усещането от сваления покрив при шофирането на Evoque Кабриолет по време на офроуд курса Land Rover Experience като част от тържествата по случай годишнината. 

Ричард Елс, Производствен директор в Хейлууд за Jaguar Land Rover, каза: „От всички ми 25 години в Jaguar Land Rover, последните пет бяха най-паметни, вълнуващи и удовлетворяващи. Въздействието, което има Evoque върху нашия бизнес и Хейлууд, е наистина революционно.Изключително горд съм от екипа в Хейлууд; тяхното достойнство, страст и отдаденост на това да изпълнят и преизпълнят поставените цели и задачи нямат равни на себе си.“ 

В световен мащаб Evoque е спечелил почти 200 награди през последните пет години. Halewood Operations също са спечелили 11 регионални бизнес награди и наскоро спечелиха първата национална награда, като отнесоха вкъщи короната на Производител на годината във Великобритания на наградите на Insider за 2016 г. „Произведено във Великобритания“. 

Jaguar Land Rover са инвестирали 600 милиона британски лири в завода в Хейлууд от 2010 г. досега, за да подкрепят Range Rover Evoque (2011), Land Rover Discovery Sport (2014) и Evoque Convertible (2016). Evoque е също най-бързо продаваният Land Rover на всички времена, като е бил един от всеки четири автомобила Land Rover, продавани в света през 2015 г. През 2015 г. стартира и местно производство в Китай, а съвсем наскоро беше обявено производство в Бразилия.