Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рано е да се прецени дали BMW ще се конкурира с лидерите

Рано е да се прецени дали BMW ще се конкурира с лидерите

62
0

Твърде рано е да се каже дали BMW са готови да си съперничат с лидерите в шампионата Макларън и Ферари, счита спортният директор на баварците Марио Тайсен.
В действителност екипът на BMW Заубер се представи силно в първия кръг от Формула 1 на пистата Албърт парк в Австралия. Пилотът им Роберт Кубица зае второ място на стартовата решетка, а съотборникът му Ник Хайдфелд финишира втори в надпреварата. Въпреки това, запитан дали мисли, че сега три отбора (Ферари, Макларън и BMW) се борят за челните позиции, Тайсен отговори:
„Не още. Считам, че Ферари могат да се справят много по-добре отколкото показаха миналия уикенд, защото всичко за тях се обърка. Очаквам да са по-силни на Сепанг и може да победят. За нас е важно да запазим приближеността си до топ отборите и след това да работим за подобряване на ситуацията. Необходимо е да развием колата си стъпка по стъпка и тогава в даден етап от сезона съм уверен, че ще бъдем там.”
Тайсен е уверен, че отборът му разполага с потенциал и може да продължи да се развива в положителна насока с вече демонстрираните бързи темпове. Освен това спортният шеф на BMW счита, че Уилямс са се представили на приблизително същото ниво както и баварците.