Начало Формула 1 Накратко: Испански рапър посвети песен на Райконен; Вили Вебер се възстановява от...

Накратко: Испански рапър посвети песен на Райконен; Вили Вебер се възстановява от инсулт

1356
0

Посветените на Формула 1 музикални произведения не са много. Испански рапър обаче е намерил вдъхновение в Кими Райконен и заглавието на песента му е фамилията на световния шампион за 2007 г.

Парчето се изпълнява от Гонсало Сидре, който е половинката от мадридския дует Natos y Waor. То вече има почти 900 хиляди гледания в YouTube.

Сред по-известните музикални произведения, почерпили вдъхновение от Формула 1, са Faster на Джордж Харисън и Formula на DJ Visage. Има няколко песни, посветени на Аертон Сена. Supreme на Роби Уилямс пък не е с тематика от спорта, но клипът разказва историята на Гран при състезател на име Боб Уилямс. Използвани са оригинални кадри с трикратния световен шампион Джеки Стюарт.

Михаел Шумахер, Вили Вебер
снимка: АТР

Бившият мениджър на Михаел Шумахер Вили Вебер се възстановява от прекаран през юли инсулт

78-годишният германец наскоро бил изписан от болница и продължава рехабилитацията си у дома.

„Събудих се през нощта, исках да изпия чаша вода, но не можах да я взема в ръка. Помислих, че през деня съм прекалил с упражненията във фитнеса и пак заспах. Когато се събудих на сутринта обаче, вече не можех да говоря. Съпругата ми моментално извика линейка, откараха ме в болница и ми поставиха диагноза инсулт“, разказа Вебер пред немския вестник Билд.

Той допълни, че не е можех да се храни самостоятелно. Лекарите обаче го успокоили, че ще се възстанови напълно.

„Вече пак мога да говоря и да се храня. Върнах се у дома, продължавам рехабилитацията си и се моля всичко да приключи успешно“, сподели още германецът.

Вебер е успешен бизнесмен, който обаче е най-известен с факта, че бе мениджър на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Той управляваше делата и на други пилоти във Формула 1, сред които братът на Михаел Ралф и Нико Хюлкенберг (до 2011 г.).

Гран при на Русия, Сочи, Сочи Аутодром
снимка: Пирели

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин издаде заповед на всички чужденци, свързани с участие в Гран при на Русия, да бъдат издадени безплатни визи

Надпреварата в Сочи е планирана за края на септември. Организаторите на състезанието ще съдействат на отборите, ФИА, представителите на Формула 1 и медиите, които ще присъстват на трасето в Олимпийския парк, да получат документите си.

Предоставянето на безплатни визи е сериозен жест от страна на властите. Във Великобритания например ваденето на разрешение за престой на територията на Русия възлиза на над 100 паунда.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.