Начало Формула 1 Накратко: Испански рапър посвети песен на Райконен; Вили Вебер се възстановява от...

Накратко: Испански рапър посвети песен на Райконен; Вили Вебер се възстановява от инсулт

1670
0

Посветените на Формула 1 музикални произведения не са много. Испански рапър обаче е намерил вдъхновение в Кими Райконен и заглавието на песента му е фамилията на световния шампион за 2007 г.

Парчето се изпълнява от Гонсало Сидре, който е половинката от мадридския дует Natos y Waor. То вече има почти 900 хиляди гледания в YouTube.

Сред по-известните музикални произведения, почерпили вдъхновение от Формула 1, са Faster на Джордж Харисън и Formula на DJ Visage. Има няколко песни, посветени на Аертон Сена. Supreme на Роби Уилямс пък не е с тематика от спорта, но клипът разказва историята на Гран при състезател на име Боб Уилямс. Използвани са оригинални кадри с трикратния световен шампион Джеки Стюарт.

Михаел Шумахер, Вили Вебер
снимка: АТР

Бившият мениджър на Михаел Шумахер Вили Вебер се възстановява от прекаран през юли инсулт

78-годишният германец наскоро бил изписан от болница и продължава рехабилитацията си у дома.

„Събудих се през нощта, исках да изпия чаша вода, но не можах да я взема в ръка. Помислих, че през деня съм прекалил с упражненията във фитнеса и пак заспах. Когато се събудих на сутринта обаче, вече не можех да говоря. Съпругата ми моментално извика линейка, откараха ме в болница и ми поставиха диагноза инсулт“, разказа Вебер пред немския вестник Билд.

Той допълни, че не е можех да се храни самостоятелно. Лекарите обаче го успокоили, че ще се възстанови напълно.

„Вече пак мога да говоря и да се храня. Върнах се у дома, продължавам рехабилитацията си и се моля всичко да приключи успешно“, сподели още германецът.

Вебер е успешен бизнесмен, който обаче е най-известен с факта, че бе мениджър на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Той управляваше делата и на други пилоти във Формула 1, сред които братът на Михаел Ралф и Нико Хюлкенберг (до 2011 г.).

Гран при на Русия, Сочи, Сочи Аутодром
снимка: Пирели

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин издаде заповед на всички чужденци, свързани с участие в Гран при на Русия, да бъдат издадени безплатни визи

Надпреварата в Сочи е планирана за края на септември. Организаторите на състезанието ще съдействат на отборите, ФИА, представителите на Формула 1 и медиите, които ще присъстват на трасето в Олимпийския парк, да получат документите си.

Предоставянето на безплатни визи е сериозен жест от страна на властите. Във Великобритания например ваденето на разрешение за престой на територията на Русия възлиза на над 100 паунда.