Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Фернандо заслужаваше подиума, но не се оплаквам, че ще си занеса...

Ръсел: Фернандо заслужаваше подиума, но не се оплаквам, че ще си занеса трофей у дома!

2614
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел се класира трети в Гран при на Саудитска Арабия, след като рейс контролът на ФИА наказа Фернандо Алонсо след финала на състезанието. На пистата Ръсел финишира четвърти, следван от съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън. След санкцията си Алонсо се оказа между тях в подреждането.

„Когато се потрудиш упорито и получиш награда, чувството е на удовлетворение. Финиширахме и пред двете Ферари-та с чиста скорост днес и знаем, че скоро представянето ни ще е още по-добро. Разликата спрямо Ред Бул все още е сериозна, но ще извлечем от този уикенд позитивите. Ще продължим да се борим и ще останем съсредоточени върху себе си. Беше интересно състезание. След колата за сигурност аз бях с хард, а Люис – с медиум. В началото той имаше малко повече скорост, но аз бях уверен, че темпото ми ще се оправи.“

„Фернандо [Алонсо] заслужаваше да е на подиума, а аз бях доволен от четвъртото място. Не се оплаквам особено обаче от факта, че ще си занеса трофей у дома! Освен това получаваме и допълнителни точки“, каза Ръсел

Хамилтън отбеляза, че отборът е спечелил точки в Джеда.

„Джордж е трети, което е изумително. Аз от седми финиширах пети и това бе важно. Ако се бях класирал по-добре в квалификацията, може би щях да имам и по-добър резултат, но все пак спечелихме точки“, продължи седемкратният световен шампион.

„Най-големият ми проблем през изминалия уикенд бяха настройките. Обърках ги в квалификацията, не бяха съвсем добре и за състезанието, така че имах проблеми на пистата. Опитахме да направим дълъг стинт с хард, но излезе кола за сигурност и трябваше да спра в пита. Успяхме да накараме медиума да работи, но трябваше и да внимавам, защото вторият стинт бе особено дълъг. Износването на гумите бе различно в сравнение с Бахрейн. Бяхме значително по-близо до колите в челото. Страхотно е да сме в топ 5 и пред Ферари“, каза още Хамилтън.