Начало Избрани Ръсел: Имаме стратегическо предимство спрямо останалите

Ръсел: Имаме стратегическо предимство спрямо останалите

3442
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел финишира на втора позиция в квалификацията за Голямата награда на Сингапур. Пилотът на Мерцедес се представи отлично на уличната писта Марина Бей и остана на по-малко от десета спрямо Карлос Сайнц от Ферари. Ръсел вярва, че има стратегическо предимство, тъй като разполага с един допълнителен комплект гуми медиум спрямо съперниците си.

Ръсел показа много добро темпо от началото на рейс уикенда в Сингапур. Състезателят на Мерцедес беше в топ 6 във всяка една сесия до този момент. Британецът даде второ време в последната тренировъчна сесия и остана на 69 хилядни от Сайнц

Ръсел прескочи с лекота първите два сегмента от квалификацията. Състезателят на Мерцедес дори изглеждаше като основният съперник на Сайнц и Льоклер. Ръсел направи много силна последна обиколка в Q3 и бе на косъм от полпозишъна. В крайна сметка той финишира втори и раздели двете машини на Скудерия Ферари.

Ръсел отбеляза, че е наистина доволен от този уикенда до този момент и се чувства уверен в колата.

„Екипът свърши страхотна работа със стратегията“, каза Ръсел. „Имаме стратегическо предимство спрямо останалите. Разполагаме с допълнителен комплект средно твърди гуми, които никой около нас няма. Беше хубаво да влезем в Q3 и да бъдем на първа редица с такова предимство“, добави звездата на Мерцедес.

Ръсел обясни, че деградацията на гумите по време на петъчните тренировки е била сериозна. Затова той вярва, че може да има повече шансове благодарение на допълнителните гуми.

„Мисля, че стратегията ще бъде между едно или две спирания. С нашите гуми медиум можем да поставим Ферари в трудна позиция и да се опитаме да ги принудим да направят грешка и да вземем надмощие. Ние търсим точно това“, добави състезателят на Мерцедес.

Ръсел също така призна, че сесията е била доста предизвикателна.

„Това определено беше предизвикателна сесия. Когато седиш в тази кола си все едно в сауна и не спираш да се потиш“, добави Джордж Ръсел.

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън даде пето време в квалификацията на Марина Бей. Британецът бе изпреварен както от Ръсел, така и от Ландо Норис.

„Смятам, че имахме наистина страхотен пакет. Колата се чувстваше невероятно вчера и се надявахме с някои хитрини да можем да предизвикаме колите на Ферари. Поне един от нас би могъл да го стори. Направихме промени за една нощ и сякаш част от скоростта ми изчезна“, заяви Хамилтън.

Седемкратният световен шампион не бе напълно доволен от резултата си в сесията.

„Разочароващо е, но утре е нов ден. Надявам се Джордж да стартира добре утре и да постави под напрежение Ферари-тата“, завърши Люис Хамилтън,