Начало Избрани Ръсел иска да се качи на подиума в Мексико

Ръсел иска да се качи на подиума в Мексико

698
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел иска да се качи на подиума в Мексико. Пилотът на Мерцедес се прицели в място на почетната стълбица след оценка на представянето си първия ден от състезателния уикенд в Мексико Сити.

Ръсел пропусна първата свободна тренировка на пистата Аутодромо Ерманос Родригес след като отстъпи своя болид на Ник де Врис. Нидерландецът записа последното си участие с автомобил на Мерцедес преди да се присъедини към Алфа Таури следващата година.

Във втората тренировка Ръсел даде най-добро време. Британецът бе един от петте състезатели, които използваха различни гуми в първите 30 минути от сесията. В крайна сметка той остана на първо място, преди и той да сложи прототипните гуми на Пирели за 2023 г.

„Вчерашният  ден беше един от най-добрите ни петъци, ако не и най-добрият за годината досега. Автомобилът работи наистина добре. Честно казано се ми бе доста комфортно на тази писта. Темпото беше сравнително силно, но все пак ние познаваме предизвикателствата на тази писта. За квалификацията ще имаме трудности да вкараме гумите в правилния прозорец за една обиколка. В неделя пък ще е трудно да се управляват температурите за двигателя и за спирачките“, сподели Ръсел.

Пилотът на Мерцедес иска да се качи на подиума в неделното състезание в Мексико Сити.

„Надявам се, че този уикенд ще мога да завършим на подиума. Ще се стремя максимално към постигането на това нещо. Липсата на обичайното провеждане на FP2 не ни позволява да разберем къде точно се намират нашите конкуренти. Това може да се превърне в голямо предизвикателство, ако по време на състезанието се борим с температурата на гумите. Сега ще вземем някои много полезни поуки за управлението на температурата на гумите за следващата година. Също така работим усилено, тъй като уикендът със сигурност няма да е никак лесен“, добави пилотът на Мерцедес.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън също бе доволен от представянето си в първия ден от състезателния уикенд в Мексико. Пилотът на Мерцедес даде пето време в първата свободна тренировка и четвърто във втората. Пилотът на Мерцедес бе на първа позиция сред тези, които използваха тестовите гуми за 2023-та.

„Имах добри сесии, така че като цяло се чувствам добре от представянето ни досега. Наистина ми хареса да карам по пистата, защото автомобилът се усеща все по-добре, докато се учим да го разбираме в детайли. Тестът на гуми в FP2 ни помогна да направим възможно най-много обиколки. Все още не знам къде точно се намираме в сравнение с другите отбори, защото всеки работеше с различни планове. Лично аз опитвам да се съсредоточа основно върху собствената си програма“, каза Хамилтън.

„Гумите за 2023 г. изглеждат много сходни с настоящите. Те може би малко по-стабилни на дългите писти и по-лесни за управление по отношение на прегряването. Разбира се, сега свършим много работа, за да видим дали ще можем да се конкурираме с челото. От друга страна, с този автомобил никога не се знае как ще протече останалата част от уикенд. Все пак се надявам, че ще успеем да продължим да надграждаме върху положителния резултат от вчерашния ден“, добави пилотът на Мерцедес.

Резервният пилот на Мерцедес Ник де Врис направи последната си сесия с автомобила W13. Бившият световен шампион във Формула Е благодари на екипа от Бракли за предоставената възможност и им пожела всичко добро в бъдеще.

„Наслаждавах се на сесията и на управлението на автомобила. Свършихме наистина добра работа в FP1. Вчера изпълнихме малко по-различна програма, която бе фокусирана върху развитието за следващата година. Доволен от представянето си и се чувствам  все по-комфортно в средата на F1“, каза Де Врис.

„Сесията беше и много емоционална за мен, тъй като бележи края на престоя ми в отбора. Радвам се, че я завършихме добре и прекарахме чудесно време, работейки заедно. Благодарен съм за възможността, която Мерцедес ми даде, позволявайки ми да науча много и да изградя взаимоотношения в екипа. Сега очаквам с нетърпение следващата глава в кариерата си“, допълни състезателят на Мерцедес.