Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Исках и по-рано да сложа сликове – щяхме да сме още...

Ръсел: Исках и по-рано да сложа сликове – щяхме да сме още три места напред

1788
0
Джордж Ръсел, Люис Хамилтън
снимка: Спас Генев

Осми и десети финишираха в спринта в Австрия пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Квалификацията за късата надпревара на пистата Ред Бул Ринг изобщо не се получи за тях. Следобед обаче се възползваха от изсъхващата писта и наваксаха доста позиции.

„Условията днес бяха сложни и се радвам, че от 15-ти стигнах осмото място. Почти седмо. Чувствам се уверен, карайки в такива условия. Бях убеден, че са достатъчно добри за сликове. Исках и по-рано да ги сложа – щяхме да сме още три места напред“, коментира Ръсел

„Като се имат предвид всички обстоятелства, това е солиден резултат за нас. Все още сме далеч от позициите, на които искаме да сме, но в днешния спринт определено имаше положителни неща. Квалификацията със сигурност не се получи за нас. Имах проблем с хидравликата, което не ми позволи да карам в Q2 и трябваше да стартирам от дъното на грида. В спринта няма какво толкова да се губи, но има сериозен риск да си потрошиш колата на толкова мокро, колкото беше днес. Утре би трябвало да е по-топло и сухо. Убеден съм, че ще можем да напреднем по време на надпреварата. Днес колата вървеше добре, имахме чудесно темпо. Да видим какво ще постигнем в неделя“, каза още Ръсел.

Люис Хамилтън отпадна още в първия сегмент от квалификацията за спринта. Според него с темпото на F1 W14 на Ред Бул Ринг можел да е в топ 5

„В спринта условията бяха много трудни. Не исках да рискувам със слагането на сликове и за съжаление ги взех тур по-късно. Опитахме да се забавляваме и да се насладим на състезанието. Загубихме няколко точки, но ще се съсредоточим върху утрешната надпревара. Там ще стартираме от значително по-добри позиции. И днес научихме много неща, които можем да приложим утре“, обясни Хамилтън.

От екипа обобщиха, че трябва особено внимателно да разгледат станалото в квалификацията за спринта. В Мерцедес бяха убедени, че и двете им коли можеха да стартират от топ 10 ако нямаха проблеми по-рано.