Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Изглежда не сме толкова конкурентоспособни в тези горещи условия

Ръсел: Изглежда не сме толкова конкурентоспособни в тези горещи условия

551
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел имаше един предизвикателен първи ден от рейс уикенда в Унгария. Пилотът на Мерцедес не показа темпото от Силвърстоун и изпитваше известни затруднения. Според Ръсел, болидът на Мерцедес не е толкова конкурентоспособен на тази гореща писта. Люис Хамилтън също беше на мнение, че темпото му не е толкова добро.

Условията на Хунгароринг бяха коренно различни спрямо тези преди две седмици на Силвърстоун. Температурата на асфалта в първата тренировка достигна рекордните 60 градуса по Целзий. При тези условия Ръсел не се чувстваше много комфортно и имаше повече трудности с гумите и управлението на автомобила си.

Ръсел финишира четвърти в първата сесия на пистата край Будапеща. Британецът направи добра дълга серия със средно твърдите гуми на Пирели. Във втората тренировка Ръсел остана пети. Пилотът на Мерцедес призна, че не е толкова конкурентен при тези условия и че Ред Бул и Макларън има ясно предимство

„Беше много горещ петъчен ден. В колата не беше толкова зле, колкото очаквах. Сигурен съм,  че това ще се промени по време на състезанието в неделя“, сподели Ръсел.

„Всички в гаража се справят чудесно с работата си в такива трудни условия, при които температурата достига 35 градуса. Направихме много обиколки в дългия пробег. Това са наистина полезни данни, които да разгледаме. Те ще ни помогнат да диктуваме стратегията си за останалата част от уикенда и ще ни информират за всички подобрения, които можем да направим.“

„Изглежда не сме толкова конкурентоспособни в тези горещи условия. Това е нещо, което трябва да разберем и анализираме. Колите на Макларън и Ред Бул изглеждаха много бързи и стабилни. Знаем, че имаме какво да наваксваме в остатъка от уикенда. Вълнуваме се да видим какво можем да направим утре и се надяваме, че ще сме в челната петица“, каза той.“ добави пилотът на Мерцедес.

Съотборникът и сънародник на Ръсел Люис Хамилтън остана девети в първата тренировка. Във втората той даде седмо време. Седемкратният световен шампион е многократен победител на това трасе. Този уикенд обаче той не вярва, че може да се бори за победата, ако се съди по темпото, което показа досега.

„Този уикенд определено е много горещо“, коментира Хамилтън. По това време на година е така в красивата Будапеща.“

Хамилтън спечели последния старт на Силвърстоун. Британецът обаче има съмнения дали отборът може да поддържа това силно темпо тази седмица.

„Това не беше най-добрият ни ден досега през сезона. Настройките на автомобила не се усещаха добре и не бяхме в най-добрата си форма. Направихме няколко малки корекции между сесиите, но нищо съществено. Имаме някои идеи защо автомобилът не беше в най-добрата си форма. Ще работим усилено върху него, за да направим подобрения преди последната тренировка.“

„Разликите  отново са много близки. Въпреки че темпото ни в една обиколка не беше най-доброто, дългият пробег беше приличен. Все още сме на крачка зад тези в челото, но ще направим всичко възможно да намалим тази разлика“, добави пилотът на Мерцедес.