Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел изненадан от слабото темпо на Уилямс

Ръсел изненадан от слабото темпо на Уилямс

599
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Уилямс

Джордж Ръсел призова отборът на Уилямс да анализира представянето си от вчерашната квалификация. Британският тим не прескочи Q1 с нито един болид. Това се случва за втори път от началото на сезона, а Латифи успя да се класира пред Ръсел. Заради това той е озадачен и неприятно изненадан от слабото си представяне в двете петъчни сесии.

„Просто не ми се получи. Мисля, че Николас свърши по-добра работа от мен. Като отбор не се борехме достатъчно и нямаме представа защо формата ни е толкова слаба. Това е 19-то състезание и това е втори случай, в който сме толкова назад. Последната ми обиколка бе добра и нямах големи проблеми с болида. Така че трябва да седнем и да анализираме защо ни липсваше скорост“, сподели Ръсел.

За разлика от Унгария, той смята, че страничният вятър е бил фактор за провала на отбора.

„Мисля, че най-големият ни проблем беше вятъра. Когато бяхме в Будапеща условията бяха много близки до сегашните. Въпреки това ще дам всичко от себе си в спринта и в надпреварата и се надявам да съм близо до зоната на точките“, каза Джордж Ръсел.

В отговоро на коментарите на британеца, Латифи обясни, че ще опита да спечели няколко позиции в спринтовата квалификация.

„Хубавото на този уикенд е, че има спринт. На Монца също имахме проблеми, но успяхме да минем няколко места напред. Надявам се да победим нашите съперници и да постигнем добър резултат“, заяви Латифи.