Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел използвал данните на Хамилтън от последната тренировка: Това ми помогна страшно...

Ръсел използвал данните на Хамилтън от последната тренировка: Това ми помогна страшно много

1709
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел не криеше радостта си от спечелената първа позиция за Гран при на Канада. Той сподели, че е разгледал данните на съотборника си Люис Хамилтън от последната свободна тренировка и това му е помогнало да настрои собствения си болид за квалификацията на пистата „Жил Вилньов.“

„Този уикенд е истинско предизвикателство заради условията. През всички дни вали. В последната тренировка Люис буквално летеше и всички видяхте, че бе доста пред мен. Прегледах неговите данни и се опитах да разбера какво различно е направил. Честно казано, това ми помогна страшно много“, коментира Ръсел

„Сега се радвам, че се справихме, защото мисля, че наистина заслужаваме добър резултат след целия упорит труд, който вложихме в автомобилите през последните месеци. Но условията са страшно трудни. През целия уикенд, във всяка една сесия се променят. Слънцето изгрява, пистата се затопля, после се заоблачава, започва да прехвърча дъжд. Адски сложно е да намериш правилните настройки в подобни условия“, продължи Ръсел.

„Обиколката ми с използвани гуми в Q3 (в началото на сегмента – б.р.) бе наистина силна. Очаквах с новия комплект накрая да постигна подобрение от 0,3-0,4 сек, но не се получи. За щастие първият тур бе достатъчно силен за полпозишън“, каза още Ръсел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Хамилтън остана седми на стартовата решетка за Гран при на Канада. Той каза, че квалификацията не е била добра за него

„Цялата квалификация премина доста зле за мен. Просто колата не бе същата (като поведение). Отборът обаче върши страхотна работа с развитието на болида и е страхотно, че представянето ни се завръща. Поздравления за Джордж! Сигурен съм, че ще се справи прекрасно в състезанието“, отбеляза Хамилтън.

„Имах проблем с това да накарам гумите да работят. Точно това се случи в последната ми обиколка в Q3. Надявам се да направя прилична надпревара. Тук трудно се изпреварва, разликите между болидите пред мен са доста малки, но ще дам всичко от себе си“, допълни Хамилтън.

Тото Волф каза, че финалните опити на Ръсел и Хамилтън не бяха най-добрите им обиколки в квалификацията.

„Никой от тях не подобри времето си с нови гуми. Ще прегледаме данните, за да разберем защо се получи така. Но и двамата демонстрираха страхотна скорост този уикенд“, каза шефът на Мерцедес в Гран при.