Начало Избрани Ръсел изрази недоволството си от колата за сигурност в състезанието

Ръсел изрази недоволството си от колата за сигурност в състезанието

4733
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Уилямс

Джордж Ръсел изрази недоволството си от колата за сигурност по време на Гран при на Абу Даби. Тогава неговият съотборник Николас Латифи катастрофира броени обиколки преди финала. Това предизвика излизането на сейфти кар, който остана на пистата до последната обиколка, в която Верстапен изпревари Хамилтън и спечели титлата. През този период между двата съперници имаше пилоти, на които не бе разрешено да минат напред, но след това стюардите промениха своето решение.

Отборът на Мерцедес заведе протест и смята, че Макс е минал пред Люис малко преди рестарта. Този протест не бе уважен от стюардите, според които всичко на трасето е било наред.

Ръсел се оттегли от последното си състезание с Уилямс заради технически проблем с болида. Британецът изрази яростта си, когато видя по какъв начин завърши битката за победата и титлата в шампионата.

„Макс е абсолютно фантастичен пилот, който имаше невероятен сезон. Изпитвам голямо уважение към него, но това, което се случи в надпреварата е абсолютно неприемливо. Не мога да повярвам на това, което видях“, сподели Ръсел.

Джордж коментира и представянето си във финалното състезание за сезон 2021.

„Имахме проблем със скоростната кутия, който в крайна сметка сложи край на нашето състезание. Може да е причинен от нещо, което е влязло във въздушната кутия. Не можехме да направим нищо по този въпрос. Жалко е да завършим сезона по този начин. Най-важното е, че спечелихме битката с Алфа Ромео и Хаас, завършвайки на осма позиция при конструкторите. Това бе много повече, отколкото очаквахме. Гордея се с това, което постигнахме като отбор и съм благодарен на всички в Гроув за тяхната упорита работа“, каза Ръсел.

Съотборникът на Ръсел Николас Латифи се движеше на последна позиция. Канадецът водеше битка с Мик Шумахер, преди да се завърти и удари в предпазните ограждания. Неговият инцидент оказа голямо влияние върху борбата за шампионската титла.

„Състезанието беше много тежко. През цялото време темпото ни не бе достатъчно добро. Към края на надпреварата се борех с Мик Шумахер, който леко ме избута извън пистата. Това причини замърсяване на моите гуми. В последствие направих малка грешка и за съжаление катастрофирах. Очевидно това не бе начина, по който исках да завърша тази кампания, така че съм разочарован“, обясни Латифи.