Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Люис знае прекрасно, че в отбора ни третират еднакво

Ръсел: Люис знае прекрасно, че в отбора ни третират еднакво

1691
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън знае прекрасно, че тимът на Мерцедес третира еднакво и двамата си пилоти, заяви Джордж Ръсел. По-младият английски състезател на екипа от Бракли коментира изказване на съотборника си, който каза по-рано, че не очаква да го изпревари в квалификация този сезон. Това се случи в Монако, където Хамилтън отново вървеше по-силно в тренировките, отколкото в квалификацията.

„В тренировките всичко изглеждаше страхотно. Вървяхме и в петък, и в събота сутринта. Не направихме никакви драстични промени. Очаквах, че ще е трудно да изпреваря Джордж в квалификацията, тъй като той е с новите компоненти. Но е чудесно да виждам, че има подобрения. Въпреки това не разбирам (какво стана). Усещането в колата бе прекрасно. Много по-добро в сравнение с предишни години. Но 0,350 сек е голяма разлика тук – на други писти това са 0,6 сек. Не очаквам да се класирам пред Джордж в квалификация този сезон. Само трябва да продължим да натискаме“, каза Хамилтън в Монте Карло.

Според Ръсел този коментар е резултат от разочарованието на съотборника му от собственото му представяне.

„Мисля, че думите му вероятно са казани в разгорещен момент, защото Люис знае прекрасно, че в отбора ни третират еднакво. Той е победител, а последните три години са разочароващи за всички ни, но особено много за него“, обясни Ръсел

„Беше свикнал да печели през всеки сезон, в който се състезава, а не е взимал победа от три години. Така че, както вече казах, разочароващо е за всички ни. Убеден съм, че не е придавал на думите значението, което им дават отстрани“, допълни Ръсел.

Пилот на Мерцедес се качи на подиума и в двете последни надпревари от световния шампионат за сезон 2024. В Канада Ръсел бе трети, в Испания – Хамилтън зае това място. Тото Волф заяви в навечерието на Гран при на Австрия, че Барселона бе „мярката за скорошния прогрес на тима“

„Отборът се труди упорито да подобри F1 W15 на писти с широкоспектърни характеристики на завоите – като Каталуния. Постепенните стъпки ни помогнаха да продължим прогреса от Монреал. Нямахме достатъчно скорост, за да се борим за победа, но бе окуражаващо да сме в битката в челото. Люис взе заслужен подиум, а Джордж се справи чудесно с последния стинт, класирайки се четвърти. Приключихме уикенда със солидни точки, но знаем, че имаме още работа преди да може да кажем, че разполагаме с реалистичен шанс да се борим за победи. Трудът продължава, но сме на положителна траектория“, коментира шефът на Мерцедес в F1.

„Отправяме се към Австрия с идеята да продължим положителния напредък. Пистата е много различна в сравнение с тази, на която се състезавахме миналия уикенд. Има много ниско- до средноскоростни секции и дълги прави. Това е ново предизвикателство и друга референтна точка за колата ни. Разликите в групата в челото на колоната са много малки. Ще трябва да сме на най-доброто си ниво, за да се борим и сега за подиум“, допълни Волф.