Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Много съм доволен от класирането ни, Хамилтън: Днешната ни скорост малко...

Ръсел: Много съм доволен от класирането ни, Хамилтън: Днешната ни скорост малко ни изненада

3805
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън се оказаха на позиции на стартовата решетка за Гран при на Катар, на които не завършиха в квалификацията. Анулирането на бързи обиколки на състезателите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри ги изведе втори и трети.

„Много съм доволен от второто място. Тренировката бе истинско предизвикателство. Ниско сцепление, сериозен вятър“, коментира Ръсел

„На пистата беше много прашно, имаше пясък по асфалта. Температурата на трасето бе паднала, когато излязохме в квалификацията, а вятърът се бе успокоил. Времената се подобриха страшно много. Колата вървеше добре по време на сесията и съм доволен от местата, на които завършихме.“

„Страхотно е, че Люис е трети, зад мен. Можем да работим заедно стратегически. Намеренията ни са да постигнем силен резултат в неделя, особено като се има предвид, че и Макларън, и Ферари са зад нас. Знаем, че ни предстои битка, защото са бързи“, каза още Ръсел.

Според Ръсел утрешният спринт ще даде добра идея на отборите какво е износването на гумите на пистата в Катар. Той очаква еволюцията на трасето да продължи.

Хамилтън не бе особено доволен от сесията си

„В началото беше доста ветровито. Едва не отпаднахме още в Q1, но за щастие се измъкнахме. В Q2 темпото бе окуражаващо. Всъщност днешната ни скорост малко ни изненада. Но пък е положителна изненада“, продължи седемкратният световен шампион.

„Класиране на първите две редици очевидно е добър резултат. Важно е, че сме и пред двете Ферари-та. Джордж свърши страхотна работа днес. Ще дам всичко от себе си, за да вземем повече точки в неделя“, допълни Хамилтън.

Хамилтън е разследван заедно с Оскар Пиастри, Юки Цунода и Лиам Лоусън за неспазване указанията на рейс директора. Става дума за движението на четиримата в Q1 и за предварително зададеното време за тур. Проверката какво се е случило остана за след квалификацията. Разследванията означават, че тепърва може да има още размествания на грида за неделя.