Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел на седмото небе след първия си подиум

Ръсел на седмото небе след първия си подиум

1933
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Уилямс
Джордж Ръсел записа най-добрият си резултат като пилот от Формула 1. Пилотът на Уилямс финишира на втора позиция в съкратената надпревара благодарение на чудесното си представяне в квалифиакцията. Така британецът получи компенсация спрямо станалото по време на Гран при на Сахир.

„Няма значение. Изненадан съм да завърша на тази позиция. Квалификацията се оказа решаваща. Първо, искам да се извиня на всички фенове. Също така им благодаря, че бяха до нас и успяха да ни развеселят. Всички бяхме в една и съща лодка“, сподели Ръсел.

„Жалко е, че не можахме да се състезаваме. Въпреки това постигнахме фантастичен резултат. Тази вечер ще празнувам. Благодаря на всички момчета от отбора. Вложихме много труд през последните няколко години и най-накрая бяхме възнаградени за това. Вчера направихме всичко както трябва и затова сме на подиума. Със сигурност не очаквах да съм толкова напред в класирането“, обобщи Джордж Ръсел.

Въпреки по-малкото точки това Ръсел записа най-голямото си постижение във Формула 1. Също така екипът на Уилямс се отдалечи от преките си конкуренти Алфа Ромео и Хаас благодарение и на Николас Латифи. Канадецът финишира на девета позиция и добави още една точка към активна на тима.