Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел не мисли за борба за титлата през 2022 г. и не...

Ръсел не мисли за борба за титлата през 2022 г. и не се занимава с психологически игрички

1496
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел не мисли за борба за титлата през сезон 2022 във Формула 1, заяви самият пилот. 24-годишният британски пилот се състезава за Уилямс през последните три години. От 2022-ра е титуляр в Мерцедес. Отборът от Бракли доминира в продължение на 7 години в шампионата, спечели 8 поредни титли при конструкторите. Смятан е за един от екипите, които ще участват в битката за титлите и този сезон, когато англичанинът ще е зад волана на единия болид F1 W13.

На въпрос дали мисли за борба за титлата тази година, Ръсел отговори: „Честно казано, това дори не е близо до съзнанието ми.“

„Според мен е невероятно как работи умът на автомобилните състезатели. Когато сложиш каската, няма значение дали водиш битка за победа или както бе в моя случай през последните няколко години, за позиция в дъното на грида. Винаги подхождаш по един и същи начин.“

По време на тестовете в Барселона Ръсел отбеляза темпото на Макларън и Ферари. Ландо Норис отговори, че екипът на Мерцедес никога не изглежда прекалено силен на тренировки, но нещата се променя още в първото състезание. Пилотът на отбора от Бракли каза след това, че не думите му не са били психологически игрички.

„Психологическите игрички изискват твърде голямо усилие, не мога да се занимавам с такива неща. Не, от моя страна няма подобни игрички. Ние просто работим по нашата си програма и честно казано, видяното по време на тестовете е абсолютно непредставително. Знае се кой вероятно ще е в първата половина на колоната и кой може би ще е във втората ѝ част. В квалификация обаче колите са разделени от десети от секундата, еквивалентни на 5 кг гориво. Така че нищо не можем да твърдим със сигурност. Нещата вероятно ще изглеждат много различно, докато стигнем до Бахрейн. Може би Ландо играе психологически игрички, но не и ние!“, бе категоричен Ръсел.