Начало Избрани Ръсел очаква Ферари да се върне към силната си форма по време...

Ръсел очаква Ферари да се върне към силната си форма по време на уикенда в Австрия

856
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Спас Генев

Джордж Ръсел очаква Ферари да се върне към силната си форма по време на състезателния уикенд в Австрия. Мерцедес се представи по-добре от Скудерията през последните надпревари от световния шампионат за сезон 2024. 26-годишният англичанин спечели полпозишъна в Канада и завърши на подиума. В Испания бе четвърти. Съотборникът му Люис Хамилтън бе четвърти на пистата „Жил Вилньов“ и трети на Каталуния. В Монреал и двете Ферари-та не финишираха. В Барселона Хамилтън води борба с Карлос Сайнц, изпревари го и предизвика недоволството на испанеца, който бе убеден, че седемкратният световен шампион го е избутал. Шарл Льоклер пък опита да догони Ръсел в края на надпреварата, но не успя и така Скудерията остана зад Мерцедес.

„Мисля, че спринтът идва в добър момент за нас. Смятаме, че последните три състезателни уикенда бяха наистина положителни за екипа ни“, посочи Ръсел.

„Пистата (в Австрия) очевидно е много различна. Тук според мен Ферари отново ще е много конкурентоспособен съперник. Те вървят чудесно на това трасе през последните няколко години. Ние се радваме, че пак сме в битките по-напред“, допълни Ръсел

„Знаем, че Макларън и Ред Бул все още са малко пред нас. Положението обаче се променя бързо. В Монреал наблюдавахме, че ние бяхме може би най-бързи, така че да видим какво ще ни донесе предстоящият уикенд“, каза още английският пилот.

„Според мен отборът свърши страхотна работа да изкара новите неща по-рано от очакваното. Това се случва малко на парче – тук нещо, там друго, не е един голям пакет от нови компоненти в една надпревара. Но е очевидно, че колите ни направиха голяма стъпка напред. Все още ни трябва допълнителен прогрес ако искаме да сме в борбата всяка седмица. Изкарахме вече два състезателни уикенда с пълния пакет. Вероятно можехме да спечелим единия старт, но пък в другия бяхме трети като скорост. Така че според мен има и естествено колебание в представянето. Очаквам да видя как ще се справим тази и другата седмица, но със сигурност сме направили наистина добра стъпка“, допълни Ръсел.

Ръсел също така отхвърли твърдението, че Ред Бул изживява труден период.

„Дотук те спечелиха 7 от 10 състезания. Не изглежда да им е кой знае колко трудно“, заяви той.