Начало Избрани Ръсел: Пистата във Вегас едва ли ще бъде толкова вълнуваща за пилотите

Ръсел: Пистата във Вегас едва ли ще бъде толкова вълнуваща за пилотите

1202
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел направи прогноза за предстоящата Гран при на Лас Вегас. Надпревара по улиците на „Града на греха“ ще дебютира в календара на F1 след една година.

Новата улична писта във Вегас ще включва няколко наистина дълги прави и множество завои, които вероятно ще се взимат с доста висока скорост. Състезателите ще преминат през невероятния булевард Лас Вегас Стрип. Първоначалната версия на трасето бе представена през март. Няколко месеца по-късно организаторите добавиха допълнителен комплекс от завои, които ще са с номера 7 и 9. По този начин ще бъде премахнат 180-градусовият завой, който започваше след правата между четвърти и пети завой.

Миналата седмица Ръсел бе в Лас Вегас, заедно с Люис Хамилтън, Алекс Албон и Серхио Перес. Четиримата участваха в специално парти, които слага начало на подготовката за състезанието през следващата година. На събитието присъства и главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали. Италианецът участва в процеса по създаването на старт-финалната линия за бъдещата Гран при на Лас Вегас.

Както Хамилтън, така и Ръсел направиха няколко демонстрационни обиколки по улиците, на които ще бъде разположена пистата във Вегас. Бившият пилот на Уилямс очаква окончателното оформление на трасето да бъде много бързо. Въпреки всичко британецът не е никак убеден, че то ще бъде толкова голямо предизвикателство за пилотите.

„Пистата във Вегас едва ли ще бъде толкова вълнуваща за пилотите. Честно казано никога не е лесно да караш болид от F1 на толкова бързо улично трасе“, сподели Ръсел.

„Имам чувството, че целта на организаторите на тази надпревара е да има възможно по-голям брой изпреварвания, както и повече забавление за зрителите по трибуните и телевизионните екрани. И мисля, че неделята ще бъде изключително вълнуваща. Но ако трябва да съм честен, не ми пука какво ще се случи, стига сме в челото на колоната“, добави пилотът на Мерцедес.

Миналата седмица бяха разкрити допълнителни подробности за трасето в Лас Вегас. То ще бъде със 17 завоя и дължина 6.1 км. Една от новостите включва конфигурацията на питлейна. При влизането си в бокса пилотите ще трябва да преодолеят шикана от вътрешната страна на бързия завой №16. Изходът от питлейна ще се слива с пътя на пилотите от дясната към лявата страна на пистата при прехода между завой №2 и №3.

„Единственият ни фокус до ноември 2023-та, е да организираме най-доброто състезание в света и да се уверим, че няма да се издъним в това отношение“, каза главният търговски директор на Гран при на Лас Вегас Емили Прейзър.