Начало Избрани Ръсел пред Льоклер и Перес във втората тренировка за Гран при на...

Ръсел пред Льоклер и Перес във втората тренировка за Гран при на Маями

5839
0
Гран при на Маями 2022
снимка, Пирели

Джордж Ръсел записа най-добро време във втората тренировка за Гран при на Маями. Пилотът на Мерцедес завърши пред Шарл Льоклер (Ферари) и Серхио Перес (Ред Бул). Сесията бе спирана два пъти поради инциденти с Карлос Сайнц (Ферари) и Николас Латифи (Уилямс). Междувременно Макс Верстапен (Ред Бул) и Валтери Ботас (Алфа Ромео) не записаха времена поради технически проблеми.

Температурата на пистата в Маями бе 44 градуса, което е по-ниска стойност от тази в първата тренировъчна сесия.

Първият пилот на трасето бе Николас Латифи. Валтери Ботас имаше сериозни поражения по своя болид. Състезателят на Алфа Ромео имаше тежък удар в първата тренировка и най-вероятно няма да вземе участие във втората сесия. Mакс Верстапен също бе в гаража, след като неговите механици сменяха неговата скоростна кутия. Световният шампион имаше контакт със стената, който доведе до поражения в неговия RB18.

5 минути след старта на сесията най-бързото време бе за Окон. Всички пилоти бяха с гуми медиум. Ланс Строл допусна грешка и излезе извън очертанията на пистата в Маями.

Междувременно Мик Шумахер се оплака по радиото от проблеми с кутиите на радиаторите и се прибра в бокса на Хаас. Състоянието на трасето ставаше все по-добро, което позволяваше записването на по-добри времена. Серхио Перес се завъртя, докато Верстапен все още не бе напуснал бокса.

Пилотите на Ферари отново се движеха много добре. Карлос Сайнц успя да запише най-доброто време. За съжаление испанецът допусна грешка и се удари в предпазните ограждения на тринадесети завой. Това предизвика спиране на втората свободна тренировка в Маями.

След рестартирането на сесията Макс Верстапен най-накрая напусна гаража на Ред Бул. Нидерландецът се оплака от проблеми в хидравликата и се движеше много бавно по пистата. Нидерландецът се прибра в бокса при своите механици и се оплака от недозавиване. В същото време от задната част на неговия болид започна да излиза дим.

35 минути след старта на втората тренировъчна сесия в Маями, Ръсел излезе начело с обиколка за 1:29.938. Втори бе Шарл Льоклер, следван от Хамилтън и Серхио Перес. Верстапен и Ботас бяха без записано време.

В последната фаза на сесията в Маями, част от пилотите минаха през бокса. Николас Латифи получи повреда в своя Уилямс и спря на пистата. Това предизвика развяването на втори червен флаг от началото на втората свободна тренировка.

До края на сесията пилотите започнаха да правят състезателни симулации със средно твърдите гуми на Пирели. По този начин Ръсел остана начело във втората петъчна тренировка в Маями. Британецът завърши пред Шарл Льоклер и Серхио Перес. Четвърти финишира Люис Хамилтън, следван от Фернандо Алонсо, Ландо Норис и Пиер Гасли. Челната десетка бе допълнена от Гуаню Жу, Естебан Окон и Кевин Магнусен. Датчанинът се завъртя в самия край на тренировъчната сесия.