Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел се извини на Уилямс за грешката на Имола и с писмо

Ръсел се извини на Уилямс за грешката на Имола и с писмо

887
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Джордж Ръсел е изпратил писмо на хората в Уилямс, с което се извинява за катастрофата си зад колата за сигурност по време на Гран при на Емилия Романя. Англичанинът трудно прие грешката си и я определи като вероятно най-голямата в кариерата си. Той написа в социалните мрежи, че никога няма да забрави този ден. Люис Хамилтън и Ромен Грожан го окуражиха, че грешки се допускат. Ръсел обаче явно не е преживял станалото.

В писмото до хората от екипа, цитирано от racefans.net, Ръсел поема пълна отговорност и изразява искрено извинение към целия тим на Уилямс. Той посочва, че единствената причина да се намира на даваща точки позиция са всички от отбора, „даващи 100% и всяка седмица извеждащи колите до лимита им“.

„Повече от всичко ми се иска да не се бях удрял в стената и да бях взел точка или две… Ние сме състезатели, не сме тук, за да играем на сигурно. Излизаме на пистата, за да търсим границите. На отделни места се случват огромни разочарования, но в секундата, в която вдигнем крак от газта и започнем да караме на 95%, просто може да си останем вкъщи“, пише още Ръсел.

Англичанинът е окуражил още хората в тима, че работата им продължава да подобрява колата.

„Знаем, че в момента автомобилът ни трябва да стигне до ръба, а понякога и отвъд, за да се борим за точки. Чувствам, че бавно, но сигурно стигаме тази позиция. Бъдещето ни е ярко“, допълва Ръсел.