Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел се надява на силен уикенд в Мелбърн

Ръсел се надява на силен уикенд в Мелбърн

717
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел се надява на силно представяне по време на уикенда в Мелбърн. Пилотът на Мерцедес вярва, че пистата Албърт парк ще пасне добре на неговия автомобил. Но от друга страна Ръсел призна, че няма шансове за победа и че неговият отбор има „планина за изкачване“ преди да започне да се бори за места на подиума.

Мерцедес имаше приличен старт на сезона в Бахрейн. Германският производител вкара и двата си автомобила в точките, като Ръсел финишира пети. Така той изпревари съотборника си Люис Хамилтън

В Джеда Мерцедес изживя един много труден състезателен уикенд. Екипът от Бракли страдаше прекалено много заради лошото представяне в първи сектор. На практика F1 W15 беше един от най-бавните автомобили в тези високоскоростни завои и губеше прекалено много време.

Нестабилността в бързите завои създаваше огромни главоболия на Ръсел и Хамилтън. Двамата финишира съответно на шеста и девета позиция и изостанаха както от Ред Бул, така и от Макларън и Фернандо Алонсо.

Този уикенд Ръсел, Хамилтън и Мерцедес са в Австралия. Традиционно пистата Албърт парк пасва много добре на болидите на Мерцедес. Доказателство за това беше подиумът на Хамилтън миналата година.

Британецът предполага, че Мерцедес ще се представи силно в Австралия и може дори да е по-близо до своите съперници, отколкото на предишните две трасета.

„Представихме се добре тук през последните два сезона. Класирахме се втори и трети тук миналата година и в един момент се за победата в един момент“, сподели Ръсел.

„Научихме толкова много от първите две състезания. Мисля, че утре ще излезем на пистата, за да тестваме много неща по колата и да разберем по-добре как да извлечем максимума от това.“

„Тази година ще се използват по-меки смеси. Ферари има тенденция да върви доста добре с гумите С5 в квалификацията. Ако извадите Ред Бул от сметката, най- вълнуваща битката точно зад тях.“

Ръсел остава убеден, че относителното представяне на отбора може да се промени бързо, точно както Астън Мартин демонстрира през миналата година. Това предполага, че тимът от Бракли все още може да се върне в спора за челните места

„В крайна сметка ние не сме тук, за да се борим за второ място. Искаме да се борим за победата и знаем, че имаме планина за изкачване.“

„В този спорт всичко се променя много бързо. Преминавайки през срещата ни тази сутрин и виждайки Астън Мартин на подиума преди година. Ако някой каже, че след първите шест състезания миналия сезон те ще завършат пети в шампионата, нямаше да повярвам. Мисля, че това само показва колко бързо могат да се променят нещата в F1“, заключи Джордж Ръсел.

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън също се надява на един силен резултат на уличната писта в Мелбърн.

„Опитваме се да вдигнем представянето и да стигнем там, където трябва да бъдем. Колата ни е силна в завоите със средна и бавна скорост и тук има много такива. Ще дадем всичко от себе си“, обясни Хамилтън.