Начало Избрани Ръсел се прицели в място на подиума в Бахрейн

Ръсел се прицели в място на подиума в Бахрейн

2951
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Андро Дюлгерян

Ръсел се прицели в място на подиума в състезанието за Голямата награда на Бахрейн. Пилотът на Мерцедес е категоричен, че има достатъчно скорост, която да му позволи да се качи на почетната стълбичка в утрешната надпревара.

Ръсел даде шесто време в квалификацията на пистата Сахир. Британецът изостана с повече от шест десети от постижението на първия Макс Верстапен. Шампионът от F2 за 2018-та призна, че той и екипът са се съвзели от „малкия шок’ след края на първите свободни тренировки. Тогава той и екипа изоставаха от върха с повече от секунда.

„Честно казано бяхме малко шокирани във вчерашния ден. Сега успяхме да бъдем малко по-бързи. Заслугата е на всички инженери, които работиха през нощта,  както и на хората във фабриката, които намериха много повече темпо. Вярвам, че вероятно сме там, където очаквахме да бъдем след тестовете и преди началото на състезателния уикенд в Бахрейн“, сподели Ръсел.

„Очевидно положението ни не е страхотно. Все пак трябва да извлечем някои позитиви от факта, че постигнахме някои добри резултати през нощта и това вероятно ни дава добра насока за хода на сезона“, добави състезателят на Мерцедес.

Според данните от тренировките изглежда, че Мерцедес може да бъде втори в класацията по състезателно темпо. Екипът от Бракли се надява да запази предимството си по отношение на износването на гумите спрямо Ферари и Астън Мартин. Затова Ръсел смята, че може да се бори за позиция на подиума, макар да стартира зад двете коли на Ферари и тази на Алонсо

„Дори вчера състезателното ни темпо не се различаваше много от това на Ферари. Като се има предвид, че базовото ни представяне изглеждаше наистина слабо, вероятно сега сме в по-добра форма“, обясни Ръсел. „Фернандо е малко непредсказуем. Смятам, че двата Ред Бул-а в челото просто ще изчезнат в далечината. Това ме кара предполагам, че борбата за третото място определено ще бъде на дневен ред“, допълни състезателят на Мерцедес.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън остана седми след края на Q3 в Бахрейн. Седемкратният световен шампион остана на 44 хилядни зад постижението на по-младия си сънародник. Хамилтън също очаква болидът на Мерцедес да се представи значително по-добре в утрешната дълга надпревара.

„Автомобилът се чувстваше добре – нямахме сериозни проблеми. Утре се надявам той да работи по-добре в дългото състезание, каза Хамилтън.

Въпреки това пилотът на Мерцедес не бе напълно доволен от резултата си в днешната квалификация.

„Започнах квалификацията с много отворено съзнание“, заяви Хамилтън. „Свършихме много работа през нощта с инженерите и направихме крачка напред. Автомобилът се чувстваше много по-жив тази сутрин. Изведнъж бяхме на различно място.“

„Но когато стигнахме до квалификацията, автомобилът просто не се съживи. Чувствах се все едно съм някой от средата на колоната.“

„Не можеш да наваксаш ей така шест десети [разлика]. Миналата година изоставахме с около шест десети, но имахме всички отскоци и всякакви други неща, така че не е невъзможно да постигнем някакъв напредък с развитие на кампанията“, завърши Люис Хамилтън.