Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Смятам, че полпозишънът беше възможен

Ръсел: Смятам, че полпозишънът беше възможен

1776
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел коментира представянето си в днешната квалификация на Яс Марина. Пилотът на Мердедес смята, че е можел да се бори за полпозишън. Ръсел също така определи днешния ден като „странен“.

Ръсел беше най-бърз в третата свободна тренировка по-рано днес. Това го караше да вярва, че е имал реални шансове за полпозишъна. В крайна сметка обаче той остана четвърти и бе изпреварен от Макс Верстапен, Шарл Льоклер и Оскар Пиастри

Ръсел прескочи първите два сегмента от квалификацията. Британецът показваше доста добра скорост на трасето на остров Яс, за разлика от Люис Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес даде четвърто време в Q3. Според него, това не е кой знае какво постижение. Той добави, че резултатът е сложил край на един „странен ден“, тъй като е страдал от липса на сцепление в квалификацията, която се проведе при по-хладни условия в сравнение с FP3.

„Честно казано, беше странен ден. Мисля, че още преди да влезем в този уикенд определено щяхме да вземем четвъртото място“, сподели Ръсел.

„Чувствах се добре в автомобила. След тази сутрин изглеждахме наистина силни. Смятам, че полпозишънът беше възможен. Но след като влязохме в Q1 нещата се промениха, тъй като просто нямахме същото сцепление като по-рано“, коментира Ръсел.

Ръсел определи сезон 2023 като „най-лошият в кариерата му“. Състезателят на Мерцедес се надява да го завърши на висота и да помогне в борбата с Ферари при конструкторите.

„Искам да завърша сезона на висота“, обясни британецът.

„Вероятно това беше един от най-лошите сезони в кариерата ми по отношение на резултатите. Това беше просто един наистина несполучлив и объркан сезон.“

„Не мисля, че това се дължи на липса на скорост. Имахме наистина силно темпо в много, много състезания, но просто никога не постигнахме този мечтан резултат в неделя“, завърши Джордж Ръсел.

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън дори не прескочи втория сегмент от днешната квалификация. Седемкратният световен шампион се бореше със своя автомобил от самото начало на уикенда. Хамилтън в крайна сметка даде десето време в Q2, но бе изместен от Ръсел и остана 11-ти. Броени секунди по-късно той каза на свой рейс инженер, че „има нещо нередно с колата.“

„Нямам отговори. Честно казано, на този етап нещата стоят така, както са“, заяви Хамилтън.

„Настройваме автомобилите си по един и същи начин, но те не работят по един и същи начин, така че има нещо нередно от наша страна. Сигурен съм, че ще се задълбочим в това. Честно казано през целия уикенд се борих доста здраво“, добави пилотът на Мерцедес.

Същевременно Тото Волф също коментира представянето на Мерцедес през днешния ден.

„В третата тренировка се чувствахме силни. Точно затова сме разочаровани, че не успяхме да се справим добре в квалификацията. И Люис и Джордж имаха проблеми със сцеплението и цялостното представяне на автомобила“, каза Волф.

„Очакванията ни очевидно бяха по-големи. Четвъртото място беше максимумът, който успяхме да постигнем днес с Джордж. Смятам, че можем да сме доволни от това“, продължи шефът на Мерцедес. „Люис имаше по-трудни моменти и бе изхвърлен в Q2 само заради няколко милисекунди. Трябва да разберем защо имахме затруднения в квалификацията след толкова обещаваща FP3 и как можем да увеличим представянето си утре.“

„Сесията беше предизвикателна за всички отбори, а полето е толкова компресирано. Затова трябва да работим усилено през нощта и да дадем всичко от себе си утре, за да завършим сезона с положителен резултат и да си осигурим втората позиция в шампионата на конструкторите“, добави Тото Волф.