Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел щастлив, но предпазлив: Не знам дали сме се завърнали. За целия...

Ръсел щастлив, но предпазлив: Не знам дали сме се завърнали. За целия ни отбор обаче това е страхотно постижение

Джордж Ръсел, Мерцедес
снимка: Спас Генев

Джордж Ръсел спечели първи полпозишън в кариерата си във Формула 1 в квалификация, за която се предполагаше, че ще бъде доминирана от пилотите на Ферари. Карлос Сайнц и Шарл Льоклер обаче се класираха втори и трети на пистата Хунгароринг.

„Вчера бе може би най-ужасният ни петък за сезона. Днес последната обиколка беше мега добра. Невероятна скорост!“, засмя се Ръсел веднага след финала на квалификацията

След коментара за собственото му представяне той бе попитан дали може да се каже, че Мерцедес е обратно в битката за победи.

„Не знам дали сме се завърнали. Трябва да прегледаме данните първо. От Ферари изглеждаха супер бързи вчера“, каза 24-годишният англичанин, не желаейки да прави твърде смели прогнози за утрешната надпревара.


Ръсел бе попитан какво е значението на този полпозишън за него лично и за кариерата му. Вместо да говори за себе си, той обърна внимание на тима си Мерцедес.

„Днес уцелихме всичко абсолютно точно, на 100%. За целия ни отбор това е страхотно постижение. Снощи се бяхме събрали всички, не знаейки какво се случва и чувствайки се доста изгубени. В квалификацията не се дават точки, но за нас този резултат е особено обнадеждаващ. Всички имахме грижи с гумите днес, условията бяха свръх променливи, а за щастие следобед уцелихме нещата.“

„Тук трябва да си изключително внимателен, защото всяка крива извежда към следващия завой. След вчерашния ужасяващ ден смятахме, че има много причини за случилото се. Да успеем да обърнем така нещата на следващия ден определено е страхотно“, каза още Ръсел.

Джордж каза, че подготовката му за утрешната Гран при на Унгария ще е да се наспи добре и да подготви максимално добре всичко с екипа си

От Мерцедес заявиха, че проблем с DRS-а не е позволил на Люис Хамилтън да подобри времето си на финала на квалификацията. Седемкратният световен шампион се нареди седми на грида на Хунгароринг.