Начало Избрани Ръсел ще бъде по-сдържан при радиокомуникация със своя отбор

Ръсел ще бъде по-сдържан при радиокомуникация със своя отбор

1032
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел вече ще внимава какво казва по радиото. Пилотът на Мерцедес каза, че критиките, които е получил след избухването си срещу Мик Шумахер в Сингапур са го накарали да бъде по-сдържан когато коментира нещо по време на радиокомуникация с неговия тим.

Ръсел бе принуден да потегли от бокса в Гран при на Сингапур заради надвишаване на лимита на компонентите, използвани в неговия двигател. Британецът бе принуден да се движи в по-задната част на колоната в надпреварата на мократа писта Марина Бей.

С напредване на състезанието Ръсел започна битка с Мик Шумахер. Състезателят на Мерцедес имаше контакт със своя съперник от Хаас на първи завой. Ръсел веднага се свърза по радиото със своя екип и се оплака от поведението на Шумахер. 

„Шумахер се защитава така, сякаш това е състезанието на живота му, за бога“, каза тогава Ръсел. Коментарът му не бе приет много добре както от феновете на Шумахер, така и от обществото на F1.

Ръсел си взе необходимите поуки от тази неприятна случка. Британецът заяви,  че всичко което казва вече е подложено на най-високо ниво на контрол тъй като кара за отбор като Мерцедес.

„Това са неща, които са част от преживяването когато си близо до челото. Всичко се гледа под микроскоп. Подобен коментар през 2021 г. едва ли щеше да бъде взет под внимание.“

„Смятам, че това има две части. Първо, това е борба за твоя случай. Второ- това е просто опит да разтовариш някои разочарования. И понякога забравяш, че всъщност не говориш само с отбора си, а с целия свят.“

Ръсел поясни, че избухването му по радиото е било по-скоро отражение на кипящото му разочарование и не е било свързано с карането на Шумахер.

„Коментарът ми не беше свързан с карането на Мик. Това беше по-скоро разочарование от моя страна. Пътувал съм до другия край на света, положил съм толкова много усилия в това състезание, но въпреки всичко се боря за позиция извън точките.“

„Бях крайно разочарован и разстроен. Всеки, който е разочарован, разстроен или физически изтощен, ще бъде малко емоционален в разгара на времето.“

„Нека да сравним това с бягане на пътека в продължение на час и половина при 30 градуса жега, с висока влажност на въздуха и огромно психически натоварване. След това се случва нещо, което е в твой ущърб. Разбира се, няма как да не бъдеш малко разочарован в такъв случай“, обясни пилотът на Мерцедес.

„Това е част от опита ми. Първо трябва контролирам това [разочарование] и да си мисля: „Трябва ли да го кажа публично? Според мен това е едно от предизвикателствата на този спорт“, каза Ръсел.

„Тук нямаш право на личен живот. Избрах да бъда състезател, защото мечтата ми е да стана световен шампион в F1“, продължи пилотът на Мерцедес. „Мечтата ми не е да бъда известен, да бъда пред телевизионните камери ден след ден. Моята работа и моята мечта е да се състезавам и да побеждавам.“

„Някои от тези коментари наистина не бяха подходящи. не трябва да забравям, че има милиони хора, които гледат тези състезания у дома. Също така всяка една дума в F1 се записва и е под микроскоп.“

„Това е и опит за мен. Както казах, сигурно и преди съм казвал много подобни коментари по радиото, но на никого не му пукаше“, завърши Джордж Ръсел.