Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Ръсел, Строл и Хорнер на премиерата на новия филм за Бонд,...

Накратко: Ръсел, Строл и Хорнер на премиерата на новия филм за Бонд, Перес осъди бивш спонсор, Мазепин на казарма през лятото

2005
0

Джордж Ръсел, Лорънс и Ланс Строл и Кристиан Хорнер бяха сред гостите на премиерата на новия филм за Джеймс Бонд. Отборът на Астън Мартин, където основен акционер е Строл старши, а Ланс е пилот, отбеляза по-рано този месец излизането на новото приключение на тайния агент. Логото на 007 се появи на болидите на Ланс Строл и Себастиан Фетел за уикенда на Гран при на Италия. Отборът имаше и редица други прояви, свързани с лентата.


„Смъртта може да почака“ („No Time To Die“) e 25-ият филм за тайния агент 007 на Нейно величество. Режисьор е Кари Жожи Фукунага. Ролята на Джеймс Бонд отново се изпълнява от Даниел Крейг. Англичанинът е седмият актьор, изиграл прочутия агент заедно с Шон Конъри, Дейвид Нивън, Джордж Лазенби, Роджър Мур, Тимъти Далтън и Пиърс Броснан.


Премиерата бе отлагана неколкократно в продължение на година и половина заради пандемията от коронавирус. Тя се състоя в Роял Албърт Хол в Лондон, Великобритания. На събитието присъстваха принц Уилям и съпругата му Кейт, принцът на Уелс Чарлз и неговата съпруга Камила, тенис звездата Ема Радукану, актьори от филма – сред тях носителят на Оскар Рами Малек, изпълняващ ролята на злодея в лентата, Били Айлиш, която изпълнява песента към филма, кино и спортни звезди.

Серхио Перес осъди свой бивш спонсор и ще получи близо 3 милиона долара обезщетение

Мексиканският пилот заведе иск срещу MGI Asistencia Integral през 2019 г., когато компанията е придобита от държавния петролен концерн Pemex. Смяната на ръководството води и до промяна в политиката. От MGI Asistencia Integral заявяват, че вече имат други финансови приоритети. Перес завежда дело за нарушен договор. След две години по съдилища пилотът в крайна сметка спечели и му е присъдено обезщетение в размер на 57 милиона песос или около $2,8 млн. Състезателят на Ред Бул ще получи освен това просрочени лихви по контракта си, които ще бъдат изчислени допълнително.

Историята за това как Никита Мазепин ще отбие редовната си военна служба придоби неочаквана популярност и руският пилот от време на време споменава допълнителни подробности

По време на уикенда за домашната си Гран при той сподели, че ще му се наложи все пак да отиде в казармата – за около месец. Не уточни обаче как ще стане точно това при натоварения календар на Формула 1.

„Скоро бях в университета на лекции, защото уча за магистър. Дали получавам специални оценки за това, че съм пилот във Формула 1? Не. Неколкократно обаче съм имал проблеми заради отсъствия и ниски оценки. Но аз искрено вярвам, че тъй като участието в който и да е спорт не е вечно, то учението е важно. Животът едва започва, когато на 30 си достигнал зенита на кариерата си във Формула 1.“

„Учебната година току-що започна. Не съм в армията, а във военно поделение, където трябва да завърша. През лятото ще имаме тренировъчен лагер някъде в Балашиха (град, намиращ се на около 30 км източно от Москва – б.р.). Ще трябва да живея в казармата за месец“, обясни Мазепин.

Бащата на пилота Дмитрий Мазепин повдигна по-рано тази година въпроса по време на икономически форум в Санкт Петербург. Той бе възмутен, че не се взимат предвид ангажиментите не само на сина му, но и на много други професионални спортисти в Русия.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haas F1 Team (@haasf1team)