Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Това беше сравнително положителен петъчен ден

Ръсел: Това беше сравнително положителен петъчен ден

945
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел коментира представянето си в първите две тренировки за Гран при на Абу Даби. Пилотът на Мерцедес вярва, че това е бил един „сравнително положителен петъчен ден“. Ръсел се надява да постигне напредък в остатъка от уикенда и да се представи силно в квалификацията утре.

Ръсел беше най-бърз в откриващата тренировка в Абу Даби. Сесията обаче не бе с особено значение заради условията на трасето и наличието на новобранци. В това число се включва и Фредерик Вести, който караше на мястото на Люис Хамилтън

Във втората сесия, която е от по-голямо значение, Ръсел даде шесто време. Подобно на колегите си, той също не успя да направи голям брой обиколки заради накъсванията на сесията. Първо Карлос Сайнц катастрофира в трети завой и предизвика прекъсване за почти половин час. После Нико Хюлкенберг бе удари малко след първи завой, заради което на трасето имаше нов червен флаг. В крайна сметка направи 17 тура със средно твърди и меки гуми и финишира шести.

„Това беше сравнително положителен петъчен ден. В FP1 имаше много пилоти-новобранци на пистата. заради което не успяхме да получим напълно ясна представа за относителното ни темпо“, сподели Ръсел.

„Фред все пак свърши добра работа за отбора и получихме много полезни данни, които да прегледаме. FP2 беше доста прекъсвана сесия, така че отново не можахме да получим представа за това къде се намираме спрямо нашите конкуренти“, продължи пилотът на Мерцедес. „Нямаме истинската картина за това къде може да е нашето темпо. Въпреки това имаме много неща за разглеждане през нощта. Н Надяваме това да ни постави на добро място, за да завършим последното състезание за сезона с високи резултати. Развълнуван съм за утрешния ден“, завърши Джордж Ръсел.

Съотборникът на Ръсел Люис Хамилтън не се включи в първата свободна тренировка. Седемкратният световен шампион завъртя 16 тура в FP2 и завърши на осма позиция. За разлика от Ръсел, Хамилтън не бе толкова позитивен след края на днешния ден.

„FP2 беше много разочароваща сесия за мен, а предполагам и за всички пилоти. В крайна сметка се получиха доста малки стинтове, а също и липса на последователни обиколки. Това е нещо, което най-много искаме да постигнем в петък“, коментира Хамилтън.

„Автомобилът се чувстваше добре в обиколките, които направихме. Сцеплението беше добро. Да, има няколко неща, които ще разгледаме през нощта, за да видим какво можем да подобрим. Беше жалко, че не успяхме да направим повече обиколки, но ще се опитаме да компенсираме това в утрешната трета тренировка“, каза още Люис Хамилтън.

Междувременно Фредерик Вести направи 27 тура зад волана на Мерцедес F1 W14 в първата тренировка на Яс Марина. Датчанинът финишира 12-ти в едва втората си сесия с колата на германския производител

„Участието ми във втора FP1 беше невероятно преживяване. Отдавна го очаквах с нетърпение, особено като се има предвид, че беше на писта, която познавам добре. Бях наистина доволен от това как премина сесията и напредвах добре през целия час“, коментира Вести.

„Бях много по-уверен с автомобила, отколкото в Мексико. Нека да се имат предвид знанията, които бях придобил от тази FP1. Винаги има неща, които можеш да подобриш, а потенциалът там беше по-голям. С нетърпение очаквам да се върна в колата във вторник за теста и да продължа развитието си. Още веднъж благодаря на Тото и на отбора, че ми дадоха тази възможност и ме подкрепиха“, добави датчанинът.