Начало Избрани Ръсел: Трябва да намерим повече притискане

Ръсел: Трябва да намерим повече притискане

1317
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел анализира случилото се в трудната Гран при на Монако за отбора на Мерцедес. От началото на сезон 2022 екипът се бори с така нареченото подскачане. Този феномен се появи след първите тестове с новото поколение болиди в F1.

Допреди уикенда в Монако изглеждаше, че Мерцедес е постигнал известен напредък в Испания, където Ръсел завърши на подиума. Въпреки това, тимът отново отстъпи в състезанието в Княжеството. Автомобилът W13 отново имаше сериозни проблеми на тясната и криволичеща улична писта.

Ръсел обясни, че проблемът в Монако е бил свързан с необходимостта от допълнително притискане. То е можело да им позволи да бъдат по-конкурентоспособни в характерните за Монте Карло нискоскоростни завои.

„Трябва да намерим повече притискане. Не сме достатъчно конкурентоспособни в бавните завои“, каза Ръсел.

Когато погледнем към Барселона, ние бяхме най-бързи във високоскоростните [завои] и на правата Беше пълна противоположност на това, което предлагаше Монако.“

Ръсел допълни, че максималното представяне на автомобила в събота и добрата стартова позиция също са били от решаващо значение за постигането на напредък.

„Имаме нужда от малко повече скорост в квалификациите. Не можем да си позволим постоянно да ни прескачат отбори като Алпин и Макларън. Все още имаме достатъчно скорост, за да се върнем в челото. От друга страна все още не сме достатъчно бързи, за да се борим с Ферари и Ред Бул.“

Въпреки проблемите, които отборът изпитва при разработването на тазгодишния автомобил, Ръсел е единственият пилот на стартовата решетка, който е завършил всичките седем състезания досега в челната десетка. Откакто се присъедини към Мерцедес в началото на сезона, британецът винаги е завършвал в топ 5.

Това е причината той да е на четвърто място в класирането при пилотите. Ръсел е пред пилоти като Карлос Сайнц, Ландо Норис и съотборника си Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион все още се бори да извлече максимума от автомобила.

37-годишният състезател донякъде е очаквал проблемите на Мерцедес в Монако. Той също смята, че колата на Сребърните стрели не е достатъчно силна в нискоскоростните завои.

В състезанието нещата бяха добре. Но просто не сме достатъчно бързи в една обиколка. Предчувствах, че ще бъде трудно. Всъщност беше по-лошо, отколкото очаквах, най-вече заради неравностите по трасето.“

„Колата подскачаше навсякъде, без значение дали се движа с бавна, средна и висока скорост. Беше наистина голямо предизвикателство“, допълни Хамилтън.