Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел убеден, че представянето на Мерцедес на Зандвоорт бе изключение

Ръсел убеден, че представянето на Мерцедес на Зандвоорт бе изключение

2763
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; синмка: Мерцедес

Седми и осми завършиха в Гран при на Нидерландия пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. По-младият английски пилот на тима от Бракли обаче е убеден, че това представяне е изключение като се има предвид формата на отбора отпреди лятната ваканция.

„Това състезание беше странно. Нямахме достатъчно скорост, при това и с трите типа гуми. Имах чувството, че много се пързалям, износването е голямо и бавно пропадах назад“, отбеляза Ръсел

„Трябва да разберем защо стана така, тъй като в събота бяхме сравнително бързи. Представянето наистина се променя писта за писта, но ние бяхме близо до челото в последните шест надпревари. Ето защо съм убеден, че това бе изключение“, продължи Ръсел.

„Ще се хванем за работа веднага, за да разберем защо бяхме по-бавни. Предстои ни още един състезателен уикенд – на Монца – и целта ни там ще е да сме в далеч по-добра форма“, добави Ръсел.

Хамилтън определи състезанието в Нидерландия като „ограничение на щетите“. Той бе 14-ти на стартовата решетка след наказанието си от квалификацията, но също каза, че не е имал достатъчно силно темпо да се бори за нещо повече.

„Успяхме да си пробием път до точките, но нямахме скорост за нещо повече. Ако се бях класирал по-добре в квалификацията, то ситуацията можеше да е малко по-различно. Изпреварванията бяха удоволствие, след като избрахме софт за началото на надпреварата. Малко съм разочарован обаче, тъй като при една по-силна събота щяхме да сме в състояние да вземем повече точки“, коментира Хамилтън.

„По отношение на стратегията мислехме да карам с един пит. Аз обаче си блокирах колелата, докато бях с харда и заради това минахме на два стопа. Жалко е, че загубих точката за най-бърза обиколка накрая, но просто трябваше да вложа повече усилия по-рано“, добави седемкратният световен шампион

Тото Волф обясни, че промяната в избраната стратегия за Ръсел, който също направи два бокса, е била заради износване на гумите му. Това се е случило като следствие на избраните настройки за болида му.

„Беше лош уикенд като цяло“, продължи оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин.

„Ще разгледаме всички данни, за да разберем защо нямахме нужната скорост и в квалификацията, и в състезанието. В надпреварата ни липсваше добро сцепление и съответно имаше сериозно пързаляне. Това доведе до по-високо износване на гумите в сравнение със съперниците ни и ни принуди да направим състезанието с две спирания“, каза още Шовлин.