Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Всички в Уилямс са разочаровани от скорошната форма на тима

Ръсел: Всички в Уилямс са разочаровани от скорошната форма на тима

1135
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Уилямс

Джордж Ръсел признава, че той и неговият отбор са останали много разочаровани от скорошната загуба на форма след толкова силното представяне в средата на сезона. 

Откакто завърши на десета позиция в Русия, младият британец не попадна в зоната на точките. Също така изоставаше от пилотите на Алфа Ромео. Напоследък темпото му в квалификациите бе по-слабо от обикновено. Ръсел не успя да прескочи Q1 в Бразилия и бе изпреварен от своя съотборник Николас Латифи.

Въпреки че не успя да запише точки в последните пет старта, Уилямс все още изглежда готов да победи Алфа Ромео при конструкторите. Тимът от Гроув има преднина от 12 точки два кръга преди финала на първенството.

„Мисля, че всички в Уилямс са разочаровани от скорошната форма на тима. Обикновено имахме трудни недели, но съботите бяха страхотни. По този начин компенсирахме част от изоставането си. По-лесно е да се задържим на една позиция, отколкото да атакуваме, като се има предвид темпото на колата ни“, сподели Ръсел.

„Но каквато и да е причината, просто темпото ни е слабо. Представянето ни в събота също се влоши. Трябва да се възползваме максимално от последните две състезания, за да сме сигурни, че ще задържим осмото място в класирането. Това е нашата основна цел в този момент“.

Състезанието на Лосаил бе кошмарно за пилота на Уилямс, след като той спука предна лява гума. Това му коства много време, в което той загуби няколко позиции докато се прибере в бокса.

„На тази писта беше много впечатляващо колко можеш да натискаш. Настилката бе много гладка, което позволяваше на състезателите да дават всичко от себе си. Вероятно от целия ми опит в F1 това бе надпреварата, в която имах най-високо темпо. За съжаление нещата не се получиха за нас. Бях много изненадан от спуканата гума. Това ми попречи да се преборя с нашите съперници“, каза Джордж Ръсел.