Начало Списание Растящо напрежение зад очакван триумф

Растящо напрежение зад очакван триумф

31
0
списание ClubS1, брой 188

Фанфарите от спечелените титли на Люис Хамилтън и Мерцедес още не са отшумели, а на преден план дори в шампионския екип излиза все по-голямо напрежение!
Отношенията между пилотите, а и в отбора стигнаха до точка на замръзване, далеч под онази, която имаха през миналия сезон след Спа или Абу Даби. Отлично информираният Кевин Нийсън от лондонския Таймс написа, че връзките в екипа са така обтегнати, че в края на сезона Ники Лауда ще си тръгне. Всички, които познават австриеца, знаят, че той прави подобни промени, когато е наясно, че един проект вече е… изчерпан.
Дали това е истина, скоро ще се разбере, а че Лауда има други задачи, научих от приятел във Виена, който беше чул разговор със самия Ники и все по-активната му работа по общите сделки на Формула 1.
Факт е, че зад блестящия успех на Люис и Мерцедес този сезон (напълно заслужен и в огромна степен очакван) текат процеси, които няма как да не променят отново Гран при. Формула 1 никога не е била спокойна среда, но краят на 2015 година се определя от нашия приятел Дитер Ренкен като почти толкова взривоопасен, колкото и началото на 80-те години на ХХ век.
Участието на един от най-големите отбори продължаваше да виси с месеци. Рено чакаха до последно какво ще стане с Милтън Кийнс, нищо че служителите им вече се появиха в Енстън и Боб Бел се върна начело на екипа. Подаденият сигнал за нарушена конкуренция от малките отбори до Европейската комисия вече се проучваше в Брюксел, а новините за възможни трансфери на акции на целия спорт и немалка част от екипите в него идваха една след друга. Всички тези теми, в малка или по-голяма степен, засягаме в този брой. Промени ще има, това е сигурно, въпросът е кога – дали още следващия сезон Формула 1 няма да е по-различна?
Динамиката е толкова голяма, че трудно може да има напълно устойчиви процеси, но все пак един от тях например е пропуснатият шанс от Уилямс да направи по-добър автомобил през този сезон и да се бори по-успешно с лидерите от Мерцедес и конкурентите от Ферари.
Анализът на Паоло д’Алесио показва част от проблемите. Непреходни ценности за автомобилния спорт са още имена като Греъм Хил, Алпин и Илия Чубриков, които отново намират място на нашите страници, заедно с други технически новости, предоставени от партньорите ни от Тех Ко.

В електонен формат може да намерите списанието на сайта e-spisanie.com