Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен бил бърз колкото Фетел

Райконен бил бърз колкото Фетел

46
0

Кими Райконен е толкова бърза на пистата, колкото и съотборникът му Себастиан Фетел. Това смята техническият директор на Ферари Джеймс Алисън. Резултатите на двамата са доста различни, като класиранията на Фетел са много по-добри и той има цели 59 точки повече от Кими. Според Алисън това се дължи на факта, че Себ почти не прави грешки, за разлика от Ледения.

Фетел сбърка само на последния завой в Гран при на Бахрейн, счупвайки предното си крило. Докато Кими сгреши в Канада, Австрия, а също така сбърка с момента на поставяне на гуми интермедия във Великобритания. Като цяло посредственото представяне на Кими стана повод за много сериозни спекулации, че той ще бъде освободен след края на сезона и на негово място в тима ще дойде Валтери Ботас от Уилямс.

„Няма разлика в скоростта между Кими и Себастиан, заяви Алисън. – Понякога Райконен е по-бърз, друг път Себ. Разликата е, че Фетел почти никога не прави грешки. Тази година това се случи само в Бахрейн. Кими, особено в квалификациите, имаше някои грешки. Понякога малките пропуски могат да разрушат състезателния ти уикенд. Но Кими има скоростта и знае това.