Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен може да помогне на Фетел да спечели титлата

Райконен може да помогне на Фетел да спечели титлата

56
0

Бившият пилот от Ф1 Жан Алези смята, че Кими Райконен може да помогне на съотборника си във Ферари Себастиан Фетел да спечели титлата. Самият Алези кара за Скудерията в периода 1991-1995 г., печелейки единствената си победа в спорта с екипа от Маранело в Канада през 1995 г.

Запитан дали от Ферари правилно са оставили Райконен и за 2016 г., французинът отговори: „Да, те постъпиха правилно. В тима резултатите се получават както във футбола. Например дори да имаш Марадона, ако той не е заобиколен от добри играчи, той не може да отбележи. Така е и във Формула 1. Духът на отбора е много важен и с Райконен нешата са ок. Той няма какво да доказва. Единственото нещо, което той може да направи, е да помогне на Фетел да бъде световен шампион.”

Алези коментира още, че бившият пилот на Скудерията Фернандо Алонсо е бил прав да напусне. Според Жан обаче това, което е подобрило значително екипа е новото управление и променената структура на тима.

„Фетел е топ пилот, но това, което бе много важно, е новият мениджмънт с Аривабене и Маркионе. Според мен предишната група управляващи не работеха заедно, но сега те отново са заедно и мисля, че това ще е добре за бъдещето на екипа.”