Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Раздялата с Ред Бул е естествена еволюция, обявиха от Рено

Раздялата с Ред Бул е естествена еволюция, обявиха от Рено

79
0
Баку,Ред Бул,Рено

Раздялата с Ред Бул е естествена еволюция и логично следствие с оглед на събитията в последно време, заявиха от Рено след обявяването на новината, че Хонда ще доставя двигатели на „биковете“ от следващия сезон.

Японците подписаха 2-годишен договор с екипа от Милтън Кийнс, което сложи край на 12-годишното партньорство между Ред Бул и Рено, което донесе 4 титли при пилотите и 4 при конструкторите.

От началото на новата турбо ера през 2014 г. обаче агрегатите на френския концерн изостават значително от тези на Мерцедес, което не даде шанс на Ред Бул да се бори за титлите в последните 4 години.

„Две години след като Рено се завърна във Формула 1 като заводски тим, считаме това (раздялата с Ред Бул) като естествена еволюция за нас и Ред Бул, заявиха от Рено в съобщение.

Горди сме от изключителните резултати, които постигнахме с Ред Бул за последните 12 сезона. След 2 сезона със заводски отбор в F1, сме изцяло фокусирани върху силния прогрес на тима ни Рено, като в същото време продължаваме да насърчаваме новите ни взаимоотношения с Макларън.“

„Искаме да благодарим на Рено за последните 12 години, в който период имахме невероятни моменти заедно, каза спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. – Понякога имахме различни гледни точки с Рено, но те винаги работеха неуморно, за да ни предоставят конкурентен двигател.“