Начало MotoGP News Разгатлиоглу отново ще тества мотор от MotoGP

Разгатлиоглу отново ще тества мотор от MotoGP

192
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу отново ще тества мотор от MotoGP. Турският състезател ще кара Ямаха YZR-M1 по време на тестове на пистата Херес, които ще се проведат тази седмица.

Разгатлиоглу ще се включи в изпитанията на Херес, които ще се проведат на 10 и 11 април. Заедно с него ще бъде официалният тестов и резервен пилот на Ямаха Кал Кръчлоу

Това ще бъде втори тест за световния шампион в WSBK за 2021 г. Миналата година той изпробва мотора Ямаха YZR-M1 на пистата Моторланд Арагон. Тогава той успя да направи само 40 обиколки заради лошите метеорологични условия през по-голямата част от тестовия ден.

Разгатлиоглу е един от претендентите за титлата през сезон 2023 в WSBK. 26-годишният състезател заема второ място във временното класиране след първите два кръга от тазгодишната кампания. Пилотът на Ямаха записа два подиума във Филип Айлънд. След това той спечели суперпол надпреварата в Индонезия и записа още две втори места на пистата Мандалика.

Разгатлиоглу призна, че няма търпение да кара отново мотоциклета на Ямаха в MotoGP.

„Очаквам с нетърпение да тествам мотоциклета Ямаха YZR-M1 MotoGP на Херес. Това е писта, която много харесвам“, сподели Разгатлиоглу.

„Последният тест в Арагон беше ограничен от времето. Сега изглежда, че в Херес ще имаме по-добри условия и ще прекараме повече време на пистата. Това ще ми даде възможност да разбера по-добре изискванията на заводски мотоциклет от MotoGP. Благодаря на Ямаха, че ми даде тази невероятна възможност“, добави пилотът на Ямаха.

Тестът на Херес ще бъде наблюдаван от Лин Джарвис. Шефът на Ямаха ще посети испанското трасе, след което ще замине за Тексас и пистата Circuit of the Americas, където ще се проведе третия кръг за сезон 2023 в MotoGP. Джарвис каза, че няма търпение да види напредъка на Разгатлиоглу

„Първо искам да кажа, че за нас е удоволствие да дадем на Топрак още една възможност да кара YZR-M1“, каза шефът на Ямаха в MotoGP. „Не успях да присъствам на предишния тест. Този път обаче ще бъда в Херес, за да проследя тестовете. След това ще отпътувам направо оттам, за да присъствам в уикенда в Гран при на Америка в Остин.“

„Топрак е изключително талантлив мотоциклетен състезател. Много съм любопитен да видя скоростта му на нашата заводска машина в клас MotoGP. Той ще има възможност да кара заедно с Кал, който ще бъде там за продължаващите развойни тестове на нашия мотоциклет за 2023-та“, добави Джарвис.

Разгатлиоглу може да се прехвърли в MotoGP през 2024 г. Турският състезател е един от претендентите за мястото до Фабио Куартараро. Разбира се, това ще се случи ако Ямаха реши да се раздели с Франко Морбидели. Италианецът финишира на четвърто място в последното състезание в Аржентина и бе няколко места пред Куартараро.