Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разия и Алгерсуари водят преговори за места в F1

Разия и Алгерсуари водят преговори за места в F1

18
0
Хайме Алгерсуари

Вицешампионът в GP2 за 2012 г. Луис Разия и тест пилотът на Пирели Хайме Алгерсуари са в очакване на решение от страна на отборите за сезон 2013.

Бразилецът води преговори с Форс Индия, Катерам и Маруся за място в болидите при някой от тях:

Преговарям и с трите отбора.

Форс Индия запази Пол ди Реста, но не е ясно кой ще замени преминалия в Заубер Нико Хюлкенберг. Адриан Сутил е един от възможните варианти на индийците, след като директорът на тима Виджай Маля призна в края на октомври, че може да го върне в отбора. Говореше се и за Бруно Сена, но според последните слухове той по-вероятно ще подпише контракт с Катерам.

Все още има шанс да сключа сделка с Форс Индия. Но не мога да си позволя да бъда претенциозен. До настоящия момент не съм пилот от Формула 1, а такъв, който иска да бъде – коментира Луис Разия. – За щастие имам добри връзки. Във Формула 1 не е толкова важно какво заслужаваш, а какво можеш да вземеш. Бих искал да имам яснота в началото на декември, за да мога да си почина повече по Коледа. Може би следващата седмица ще излезе нещо.

В Катерам и Маруся има едно свободно място след като Шарл Пик подписа с Катерам, а Тимо Глок остава в Маруся.

Бъдещето на Алгерсуари също е неясно. Испанецът призна, че няма представа кога ще има идея какво ще стане:

Възможно е да не можем да говорим за 2013-та до началото на януари. Също така може нещата да станат ясни в идните дни.

Алгерсуари изказа мнението си, че много пилоти се борят за оставащите места в отборите от Формула 1, но изборът не зависи единствено от таланта и уменията им:

–  За щастие или за нещастие Формула 1 не е МотоGP. Ако Кейси Стонър е наранен, няма заместник, който да върви с темпото на Дани Педроса или Хорхе Лоренцо. В F1 има 10 кандидати за едно място. Заслуги, талант, предишни представяния и опит са само част от това, което е нужно.

Освен на гореспоменатите три отбора, на Уилямс също им предстои да изберат втория си пилот за 2013 г. За сигурно попълнение на екипа от Гроув се смята Валтери Ботас.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter