Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разкриха какви са новостите по колите на Ферари и Мерцедес

Разкриха какви са новостите по колите на Ферари и Мерцедес

3466
0
Себастиан Фетел, Ферари
снимка: Ферари

Какви са новостите по болидите на Ферари и Мерцедес стана ясно днес в Баку. Още преди няколко дни шефът на Скудерията Матиа Биното обяви, че за Гран при на Азербайджан ще има подобрения по колата SF90. Очаква се за Испания екипът да използва и ново задно крило, подобно на Мерцедес.

За Баку при Ферари скобите в зоната на дефлекторите са с нова конфигурация. А втората група от мини барджбордове е увеличена като размери, като единият от елементите в дясната й част е без допълнителните си слотове. Тези решения изкарват въздушния поток по-ефективно навън, отколкото преди.

Има и промени по пода, който е с допълнителни 3 вертикални елемента,

както и свиване на зоната под обърнатите лопатки на кутиите за радиаторите за изчистване на въздушния поток. Тимът също така ще използва задно крило с по-ниско ниво на притискане заради двете дълги прави на трасето в Баку. Старт-финалната на практика е дълга 2 км.

В Мерцедес пък изглежда ще използват задно крило с назъбен долен елемент. Сребърните стрели ползваха тази концепция и през 2016 г. Тя има доста предимства, като позволява по-стръмен ъгъл на атака, преди да настъпи разделянето на въздушния поток.

В същото време се намаляват вихрите в тази зона, което води до по-ниско съпротивлението. Работата на крилото при отворен DRS също става по-постоянна и ефективна. А това ще е много важно в квалификацията. T-крилото отзад пък е съставено само от 1 елемент, също за да се намали съпротивлението.