Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разкритията за Степни не доказвали нищо

Разкритията за Степни не доказвали нищо

45
0

Адвокатът на Найджъл Степни твърди, че все още няма доказателство, че бившият механик на Ферари е участвал в преднамерения саботаж от миналата година. Тази седмица в Модена обаче имаше развитие по случая.

Различни репортажи от Италия предполагат, че следствието около неясния бял прах, намерен по резервоара на Кими Райконен в Монако миналата година, е пред края си.

Професор Маурицио Милиачо, назначен от съдията в Модена, Барбара Малваси, е разкрил, че странният прах е смес от хранителни добавки и витамини. Ако сместа обаче е попаднала при горивото, тя е щяла да причини спад в мощността.

И въпреки че следи от праха бяха намерени по панталоните на Степни, както и в дома му, неговият адвокат, Соня Бартолини, смята, че най-новото разкритие не доказва, че клиентът й е виновен.

„В края на краищата разкритията на професор Милиачио са в полза на Найджъл, тъй като те не разкриват нищо около съмненията” – казва Бартолини пред „Гадзета дело Спорт”.

„Всъщност сега не е ясно, че прахът в резервоара е щял да накара двигателя да спре, както и че това дори няма да стане внезапно. Това е само хипотеза на магистратите.”

„Нямахме съмнения, че прахът ще бъде същият като този по панталоните на Степни, но това не означава автоматично, че Степни е намесен.”